Mladoboleslavští se neprobili přes třetí předkolo Evropské ligy Mladá Boleslav – FCSB 0:1

Přes třetí předkolo Evropské ligy se mladoboleslavští fotbalisté neprobili, neboť za 180 minut nedali rumunskému protivníkovi FCSB ani jeden gól a naopak v poslední minutě odvety inkasovali jeden jediný ovšem rozhodující.

První poločas skončil bez gólů, i když hned v úvodní minutě získali Boleslavští roh, který rozehrál Matějovský a hlavičkující Takács trefil levou tyč bukurešťské branky.

Druhý poločas byl neúprosnou bitvou do poslední sekundy. Nepříjemnost potkala mladoboleslavské mužstvo v 75. minutě. Za střet s Comanem na půlící čáře uviděl Křapka od sudího podruhé žlutou kartu, tím pádem vzápětí červenou a Boleslavští čtvrt hodiny dohrávali v oslabení.

Když už se schylovalo k prodloužení, tak se štěstí přiklonilo na stranu FCSB. V 90. minutě bukurešťské dobývání mladoboleslavské branky po sérii krátkých přihrávek završil Pantiru, jenž byl na hřišti necelou půlhodinu, tvrdou ranou z těžkého úhlu pod břevno - 0:1.

Tříminutové nastavení už bylo hodně malým časovým prostorem na zvrácení nepříznivé situace. Mladoboleslavští tak po čtyřech odehraných zápasech ve druhém a třetím předkole v Evropské lize skončili.

Jak říkám...



"Sen se nám rozplynul, soupeři gratulujeme k postupu. Když chceme tak kvalitního soupeře porazit, musíme podat nadprůměrný výkon a to se nám povedlo jen v několika fázích utkání. Byli jsme kousek od úspěchu a neúspěch mě bude hodně dlouho mrzet. Naším záměrem bylo na soupeře vletět a to se nám povedlo, úvodní čtvrthodinka byla ta pasáž, kdy jsme hráli nadprůměrně, ale tím, že jsme nedali gól a trefili ve velké šanci jen tyčku, tak soupeř zanedlouho hru vyrovnal. Měli jsme dát gól a utkání by se vyvíjelo jinak. Křapkovy zákroky byly zbytečné, ten druhý považuji za taktickou chybu. I v oslabení jsme měli v závěru tři slibné standardky a věřil jsem, že jednu proměníme. Naše působení v letošních předkolech Evropské ligy hodnotím jako průměrné. Bojovali jsme do poslední minuty s favoritem, a kdybychom postoupili, byl by to úspěch. Jsem v Mladé Boleslavi rok a půl a děkuji fanouškům za podporu mužstva. Věřím, že i když nepostoupili, tak na hráče nezanevřou a budou je nadále podporovat," řekl trenér Jozef Weber k prohranému zápasu.

"Jsme všichni šťastní a spokojení s výsledkem, kterého jsme v Boleslavi dosáhli. Český fotbal má celkově agresivní podobu a věděli jsme, že na nás soupeř důrazně nastoupí, a když přežijeme patnáct úvodních minut, tak že budeme úspěšnější my, a to se také stalo. Bylo to těžké utkání, Boleslav byla velmi dobře organizovaný tým," řekl trenér bukurešťského mužstva FCSB Vergil Andronache s nečitelným výrazem ve tváři bez náznaku emocí.





     Mladá Boleslav 15. srpna 2019



Evropská liga třetí předkolo


FK Mladá Boleslav – FCSB 0:1 (0:0)

Gól: 90. Pantiru * ŽK: Křapka - Cristea, Soiledis, Tanase, Coman, Planič * Rozhodčí: Jonathan Lardot - Florian Lemaire, Romain Devillers (všichni z Belgie) * Diváků: 4695
Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Křapka, Takács, Pudil, Túlio (46. Fulnek) - Hubínek (90. Jiří Klíma) - Ladra, Matějovský, Bucha - Mešanovic, Wágner (70. Ewerton).
Sestava FCSB: Vlad - Cretu, Planič, Cristea, Soiledis - Vina, Popescu, Oaida - Tanase, Moutinho (63. Pantiru), Coman.

(jk, FC Mladá Boleslav, SportovníListy.cz, foto: FC Mladá Boleslav)