Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Princezna Christina zemřela ve věku 72 let: Prohrála boj se zákeřnou nemocí

Princezna Christina zemřela ve věku 72 let: Prohrála boj se zákeřnou nemocí
Zdroj: youtube
Neštěstí
Nizozemská královská rodina je v slzách. Zákeřné nemoci podlehla nejmladší sestra bývalé královny Beatrix (81). Princezna Christina prohrála boj s rakovinou kostí.

Královská rodina Nizozemska si nyní prochází velikým smutkem. Ve věku 72 let totiž zemřela princezna Christina. Bohužel ji skolila zákeřná nemoc. Naposledy vydechla v Paláci Noordeinde, který se nachází v provincii Jižní Holandsko.

Princezna Christina byla nejmladší sestrou bývalé nizozemské královny Beatrix a zároveň nejmladší dcerou zesnulé královny Juliány (†94) a jejího německého manžela prince Bernharda (†93). Christina se narodila částečně slepá, a tak se držela v ústraní.

Byla provdaná za Jorgeho Guillerma (73), se kterým měla tři děti. V roce 1996 se rozvedli a Christina se rozhodla cestovat. Nějaký čas žila v Kanadě, Itálii, pak ve Spojených státech a nakonec i v Londýně. Ovšem ke konci života se vrátila zpět do rodné země.

Bohužel princezna Christina bojovala se zákeřnou rakovinou kostí a svůj poslední boj prohrála. Informoval o tom synovec a současný král Nizozemí Vilém Alexandr Nizozemský (52) na twitterovém účtu.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy