Soutěž Kutnohorských listů o tři publikace Aleše Pospíšila z nového dílu edice Zmizelá Kutná Hora. Víte, ve které ulici firma na textilní zboží sídlila a jak se jmenovala? (3. díl)

Kutnohorské listy ve spolupráci s autorem projektu Zmizelá Kutná Hora Alešem Pospíšilem pořádají čtenářskou soutěž o tři knihy nového dílu edice. Zaměřena je na stavby 1. republiky. Ve čtyřech vydáních bude od 1. června zveřejněno celkem pět soutěžních dobových fotografií.

Otázka č. 3

V Kutné Hoře v období 1. republiky ekonomicky prosperovala řada menších i větších rodinných podniků. Mezi ty největší, s působností po celé republice, patřila firma na textilní zboží, která si svoje hlavní sídlo vystavěla na přelomu dvacátých a třicátých let minulého století.  Ve které ulici firma sídlila a jak se jmenovala?

Odpovědi na otázky lze zasílat průběžně, nebo najednou nejpozději do 27. října na adresu pravdova@mu.kutnahora.cz. Při správné odpovědi na všechny otázky budou čtenáři zařazeni do slosování, které se bude konat u příležitosti vydání knihy 1. listopadu 2019.

Více jsme uveřejnili v červnovém vydání Kutnohorských listů. Celý článek i se soutěžní otázkou č. 1 a č. 2 jsou k dispozici na webových stránkách www.kutnohorskelisty.cz.

pra

Zavřít menu