Last Christmas: Vánoční romantika od Emmy Thompson

Každý rok se v kinech objeví několik vánočních filmů. Letos se můžeme těšit na romantický snímek Last Christmas, jehož inspirací se stala stejnojmenná píseň od zpěváka George Michaela. Scénář k filmu napsala Oscarem oceněná britská scénáristka a herečka Emma Thompson.

Kate je krásná, mladá a žije v Londýně. Problém je ten, že ji potkávají samé nehody a smůla. Každý rok má otravnou práci jako vánoční elf v obchodním centru. Když jednoho předvánočního večera potká Toma, přijde jí to jako neuvěřitelný zázrak. Tom ji změní život od základů a její strasti plný život v Londýně se změní v něco kouzelného. Soundtrack filmu je plný hudby zesnulého George Michaela, objeví se v něm i nevydané písně, které George před svou smrtí nahrál.

V hlavní roli zamilované dvojice se objeví Emilia Clarke a Henry Golding. Emilia je známá rolí Khaleesi ze seriálu Hra o trůny. Objevila se ale i v romantickém filmu Než jsem tě poznala nebo v Solo: Star Wars Story. Henry Golding je začínajícím hercem, jeho debutem byla komedie Šíleně bohatí Asiati. Režie se ujal tvůrce komedií Paul Feig, ten má na svém režisérském kontě filmy Ženy sobě, Drsňačky nebo Nebezpečná laskavost. Scénáře se ujala britská herečka Emma Thompson, která si ve filmu i zahraje.

Světovou premiéru bude mít film 8. listopadu 2019. V Česku se premiéry dočkáme 28. listopadu 2019.