TOPlist

British Airways testují nový způsob, jak zabavit cestující. Postará se o to virtuální realita

virtual reality british airways

Britské aerolinie British Airways chtějí pasažérům zpříjemnit pobyt na palubě virtuální realitou. Vedení letecké společnosti se proto spojilo se specialisty z firmy SkyLights, kteří pro cestující připraví několik filmů, dokumentů a cestovních programů ve 2D, 3D i 360stupňovém formátu. Britové si podobnou technologii ve svých letadlech vyzkouší jako první na světě.

Vývojáři navíc spolupracují s odborníky na speciálních terapeutických programech určených pro cestující se strachem z létání. Programy budou obsahovat například řízenou meditaci či zvukovou terapii. Novinku si však alespoň zpočátku vyzkouší pouze vybraní šťastlivci. Zkušební verze virtuální reality se totiž nachází pouze v první třídě několika vybraných letů z londýnského letiště Heathrow do New Yorku.

British Airways jdou s dobou

„Neustále sledujeme nové trendy v technologiích, abychom mohli vylepšovat služby pro naše zákazníky,“ uvedla Sajida Ismail, vedoucí produktové nabídky v British Airways. Virtuální realita má podle ní potenciál zahájit zábavní revoluci na palubě letadel. Pro britskou leteckou společnost není VR technologie úplnou novinkou, letos už ji totiž testovala na letišti Heathrow, kde si ji mohli vyzkoušet první zájemci.

Nepřehlédněte – V Londýně mají bar, kde vás obslouží umělá inteligence

Implementace virtuální reality je součástí větší investice v hodnotě 6,5 miliard liber, od které si vedení British Airways slibuje celkové zlepšení zákaznického komfortu a služeb. Za peníze by během pěti let rádo vybavilo 128 dálkových letadel novými interiéry nebo rozšířilo letecký park o 72 úplně nových letadel.

Autor článku Marek Bartík
Marek Bartík
Redaktor serveru SMARTmania.cz a brněnský student. Vedle toho velký fanoušek videoher, jehož nepřestává udivovat jejich překotný vývoj. Svět kolem nás plyne takovou rychlostí, že se za ním mnohdy nestačíme otáčet, čímž se pro nás stává nepostižitelným.

Kapitoly článku