Hradecká získala potřetí deblový titul v Cincinnati. S Klepačovou porazily Grönefeldovou se Schuursovou

Lucie Hradecká je potřetí šampionkou čtyřhry na elitním turnaji v Cincinnati a pokaždé vyhrála s jinou spoluhráčkou. V roce 2012 to bylo s Andreou Hlaváčkovou, loni s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou a nyní slaví první společnou trofej s Andrejou Klepačovou ze Slovinska. Celkově vybojovala čtyřiatřicetiletá česká tenistka 23. deblový titul.

Cincinnati (USA) (Aktualizováno: 8:42 18. 8. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Hradecká je potřetí šampionkou čtyřhry na elitním turnaji v Cincinnati. S Andrejou Klepačovou ze Slovinska (v růžovém) porazily 6:4, 6:1 německo-nizozemský pár Anna-Lena Grönefeldová, Nizozemka Demi Schuursová

Lucie Hradecká je potřetí šampionkou čtyřhry na elitním turnaji v Cincinnati. S Andrejou Klepačovou ze Slovinska (v růžovém) porazily 6:4, 6:1 německo-nizozemský pár Anna-Lena Grönefeldová, Nizozemka Demi Schuursová | Zdroj: Reuters

Hradecká s Klepačovou v tomto týdnu na Western & Southern Open neztratily jediný set. Ve čtvrtfinále hrát nemusely, protože wimbledonské vítězky Barbora Strýcová a Sie Šu-wej z Tchaj-wanu k zápasu nenastoupily.

Hradecká se Slovinkou Klepačovou porazily sestry Plíškovy a v Cincinnati si zahrají o titul v deblu

Číst článek

V semifinále pak vyřadily dvojčata Karolínu a Kristýnu Plíškovy a v sobotním finále přehrály 6:4, 6:1 německo-nizozemský pár Anna-Lena Grönefeldová, Nizozemka Demi Schuursová.

„Je to jako nějaké kouzlo. Zdejší turnaj se mi opravdu líbí a mám na něj spoustu krásných vzpomínek z minulosti,“ řekla Hradecká. „Hrály jsme (ve finále) moc dobře, Andreja až neuvěřitelně. Jsem šťastná, jak nám to jde a doufám, že na takovéto úrovni budeme pokračovat,“ dodala.

Finále bylo vyrovnané jen do stavu 3:3, pak česko-slovinská dvojice získala devět z 11 gamů. V poslední době se jim přitom nedařilo. Od dubnového semifinále v Charlestonu, což bylo jejich společným nejlepším výsledkem, a třetího kola na Roland Garros vypadly v Eastbourne, Wimbledonu i v Torontu pokaždé v prvním kole.

„Myslím, že jsme napravily naše chyby. Teď máme na hřišti dobrou chemii a bojujeme o každý míč až do konce,“ řekla Klepačová.

Medveděv opět zdolal Djokoviče

Světová jednička Novak Djokovič titul na Masters v Cincinnati neobhájí. V generálce na US Open podruhé letos nestačil na ruského tenistu Daniila Medveděva a v semifinále s ním prohrál 6:3, 3:6 a 3:6. Třiadvacetiletý Medveděv je ve finále na třetím turnaji za sebou, v neděli ho vyzve Belgičan David Goffin.

Plíšková podlehla ve čtvrtfinále turnaje v Cincinnati Rusce Kuzněcovové. Světovou jedničkou se nestane

Číst článek

Srbský šampion Wimbledonu v této sezoně vypadl s Medveděvem na antukovém Masters s Monte Carlu. Ani v sobotu na betonu v Ohiu na rozjetého ruského tenistu recept nenašel. Moskevský rodák se pokusí v neděli vyhrát i finálový duel, což se mu nepovedlo minulou neděli v Montrealu a týden předtím ve Washingtonu.

Djokovič držel zápas ve svých rukou do stavu 6:3 a 2:2. Pak nevyužil klíčový brejkbol a Medveděv ho od té doby přehrával. Na turnajích Masters ztratil Djokovič semifinálový zápas, i když po prvním setu vedl, poprvé po 16 letech.

„Abych byl upřímný, ani nevím, jak se mi to povedlo. V první sadě jsem byl tak unavený a nevěřil jsem, že s Novakem vydržím hrát s takovým nasazením. Ve druhé sadě se to v jednu chvíli otočilo a diváci mi dodali hrozně moc energie,“ řekl Medveděv, se 43 výhrami nejúspěšnější tenista sezony.

V Cincinnati ho v neděli čeká už 18. zápas během dvaceti dnů. Stejně jako Goffin bude usilovat o nejcennější titul a první trofej z Masters. Ve světovém žebříčku si polepší z osmého místa na životní sedmé.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):
Muži (dotace 6 735 690 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Medveděv (9-Rus.) - Djokovič (1-Srb.) 3:6, 6:3, 6:3.
Ženy (dotace 2 944 486 dolarů):
Čtyřhra - finále:
Hradecká, Klepačová (8-ČR/Slovin.) - Grönefeldová, Schuursová (5-Něm./Niz.) 6:4, 6:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme