InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ron Hutchinson: Moje tango – divadelní drama

    sobota 20.4 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Vernisáž výstavy obrazů Jakuba Sajlera

    sobota 20.4 14:00 - Městský úřad – Sloupová síň, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Traktoriáda přilákala spousty lidí. Počasí bylo ideální

 Autor: Eva Výborná

    Autor: Eva Výborná

DRÁCHOV – Každý rok na akci přijíždí víc a více návštěvníků. Osmý ročník Traktoriády uspořádali v sobotu 17. srpna na louce a v úvozu podél silnice vedoucí do obce dobrovolní hasiči z Dráchova. Jízda pralesem dala jezdcům za volantem traktorů pěkně zabrat. Byla na ně nastražená třeba bahnitá lázeň. Některé traktory pak musela vytáhnout z vodní pasti těžká technika. Pralesem se jelo dvakrát. A stroje byly po absolvování tratě pěkně zablácené. Pořadatelé od loňského roku pustili do soutěže vedle podomácku sestavených strojů i ty vyrobené v továrně.

Další disciplíny pořadatelé umístili na břeh řeky Lužnice. Napřed to bylo couvání s válcem a pak slalom, tuto část měli soutěžící za úkol jet také pozpátku.

„Akci zamýšlíme jako zábavné odpoledne pro celou rodinu. Vedle divácky přitažlivých soutěží se závodními stroji jsme pro návštěvníky nachystali také soutěže. Všechny věkové kategorie, od dětí po dospělé, si mohou hodit pneumatikou.

Pro děti jsme zařídili skákací hrad, malování na obličej a svezení terénní tatrou," uvedl za SDH Dráchov hlavní organizátor Jiří Havlíček.

"Letos nám asi poprvé vyloženě přálo počasí. Není ani horko, ani neprší, zkrátka ideální," doplnil Jiří Havlíček.

Ovšem ročník je vlastně již devátý, protože v Dráchově uspořádali před lety na zkoušku nultý ročník. Akce se líbila a od té doby ji každý rok navštěvuje stále více lidí.

Další zajímavosti přinese středeční Táborsko.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace