174,5 km rovinatého závodu vedoucího do Wysokie Mazowieckie s cílovými městskými okruhy absolvoval tým se čtyřmi závodníky v první dvacítce. „Od začátku závodu kluci kontrolovali vše skvěle, na 40. kilometru odjela skupinka, ve které jsme měli Petra Klaboucha a Romana Lehkého. Vypracovala si náskok až 11 minut a vydržela až do cíle,“ řekl Petr Kaltofen. Před cílem z hlavního pole odjel ještě Vojtěch Řepa, který přijel sám za únikem na 16. místě. Petr Klabouch na 7. a Roman Lehký na 8. místě oba brali body UCI a potvrdili výkonem skvělou formu. 

V sobotu následoval Memorial Henryka Lasaka, který byl ovšem pro tým poněkud smolný. 35 km dlouhý rovinatý okruh, který jezdci objeli 5x, sice byl pozičně týmem pojat skvěle – jezdci jeli společně, kontrolovali čelo závodu, 70 km do cíle ovšem došlo ke kolizi. „Bárta z Prostějova najel do polské reprezentace, která byla v ten moment před námi a poslal ji k zemi spolu se třemi našimi. Jirka Petruš byl odvezen do nemocnice se zlomenou klíční kostí. Zbytek týmu až na Tomáše Čapka dokončil následně v hlavním poli.

Dnešní závod – Puchar Uzdrowisk Karpackich měl 145 km na třech velkých okruzích s těžkými kopci. Po první třetině závodu odjel sám Vojtěch Řepa, který si rychle vypracoval náskok 40 vteřin, následně ho ale dojela skupina pěti závodníků. V šestici pokračovali dalších 50 kmilometrů, než únik pohltilo hlavní pole. „Po dojetí úniku se naši drželi v čele a první vrchařskou prémii překonali v první skupině, Petr Klabouch na 3. místě. V následujícím nebezpečném sjezdu ale spadl vedoucí závodník a vzal s sebou dalších 11 lidí. Bohužel i Vojtu Řepu a Petra Klaboucha. Vojta byl převezen do nemocnice na vyšetření, Petr pokračoval. Celkově jeli kluci pozičně velmi dobře, pády ovlivnily celý víkend, ale kromě Jirky Petruše do dalších závodů nemáme ztráty,“ shrnul sportovní ředitel

Jiří Petruš dnes absolvoval vyšetření v Hradci Králové: „Radim Kijevský (šéf týmu, pozn. redakce) se mnou dnes absolvoval speciální vyšetření a lékaři se shodli, že půjde i konzervativní léčba bez operace a srovnali mi kost. Mám to zafixované a po kontrole plánované za týden bych mohl pravděpodobně na trenažer a následně na kolo. Pauzu tak budu mít s největší pravděpodobností do posledního závodu českého poháru, který bych měl být schopen absolvovat.“

Český pohár v Ostravě pojedou všichni závodníci vedoucího týmu s výjimkou Jiřího Petruše. Nyní chybějící Hynek Palička, doufejme, bude již zdráv a David Andrle a Matěj Blaško nyní trénovali v kopcích.