Slovák Polášek slaví nejcennější titul. S Dodigem vyhráli Masters v Cincinnati

18. 8. 2019, 20:12
Aktuality 4
ATP CINCINNATI - Ivan Dodig a Filip Polášek proměnili čtvrtý společný turnaj v premiérový titul. Chorvatsko-slovenský pár ve finále turnaje Masters v Cincinnati zdolal 4-6 6-4 10-6 světové jedničky Kolumbijce Juana Sebastiana Cabala a Roberta Faraha a 34letý Polášek tak získal svou nejcennější trofej.
Ivan Dodig a Filip Polášek (© AFP)

Ivan Dodig a Filip Polášek začali spolupracovat během turnajů na trávě a hned došli do finále v Antalye a semifinále Wimbledonu. A na teprve čtvrté společné akci už dosáhli na úplný vrchol, když v Cicninnati ovládli turnaj Masters 1000. 

Chorvatsko-slovenský pár složený ze čtyřiatřicetiletých deblových specialistů v pěti zápasech nenašel přemožitele, byť musel čelit i silným párům Bryan/Bryan, Kubot/Melo, J. Murray/N. Skupski a ve finále světovým jedničkám Juanu Sebastianu Cabalovi a Robertu Farahovi. Kolumbijce zdolali 4-6 6-4 10-6.

Bývalý čtvrtý deblista světa Dodig získal celkově 14. titul, z toho 5. na podniku Masters. Ve sbírce už má i grandslamovou trofej z Roland Garros 2016.

Rodák ze Zvolenu Polášek, jenž byl v žebříčku nejvýše na 20. místě a loni v červnu po čtyřech a půl letech obnovil kariéru,, si připsal 13. titul. Ale až nyní se dočkal vítězství na turnaji této prestižní kategorie.

V příštím týdnu budou Dodig s Poláškem startovat ve Winston-Salemu, v prvním kole je čeká pár Marcus Daniell a Ken Skupski.

Dvouhru v Cincinnati vyhrál Rus Daniil Medveděv, který si připsal první titul z turnajů Masters.

• ATP MASTERS 1000 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 6.735.690 dolarů
nedělní výsledky (18. 08. 2019)
• Dvouhra - finále •
Medveděv (9-Rus.) - Goffin (16-Belg.) 7-6(3) 6-4
• Čtyřhra - finále •
Dodig/Polášek (Chorv./SR) - Farah/Cabal (1-Kol.) 4-6 6-4 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Carter
Keď sa Filip pred rokom vrátil, tak najprv hral itf 15ky s Patrikom Riklom. Nevie niekto čo je s ním? Už cca 3 mesiace nehral
Reagovat
EllNino
Patrik je talent od přírody, ale něco jako Markéta Vondroušová, prostě špatná tělesná schránka :/ ... s tím, že Markéta tedy je trochu někde jinde, ale Patrik by byl taky, kdyby byl aspoň půl roku zdráv
Reagovat
Cico93
Filip poriadne dlhú dobu nehral pre zranenie. Myslím, že chrbtica bola problémová...
Takže o to cennejší titul.
Reagovat
dako
5 rokov bol mimo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist