Berdych ve Winston-Salemu porazil Seppiho a ukončil půl roku dlouhé čekání na výhru

19. 8. 2019, 07:01
Aktuality 9
ATP WINSTON-SALEM - Tomáš Berdych odehrál teprve druhý zápas za posledních pět měsíců a ve Winston-Salemu ukončil půl roku dlouhé čekání na vítězství. Český tenista, který dlouhodobě laboroval s bolestmi zad, porazil ve třech setech Itala Andrease Seppiho, s nímž si vylepšil vzájemnou bilanci na 9-2. Ve druhém kole se střetne se Srbem Filipem Krajinovičem.
T. Berdych (© Winston-Salem Open)

Tomáš Berdych se na začátku letošního roku vrátil na kurty ve velmi solidní formě. Ale obnovily se mu problémy se zády, kvůli kterým předčasně ukončil předchozí dvě sezony, a od 8. března opakovaně odkládal svůj návrat na kurty.

Za posledních pět měsíců se představil pouze ve Wimbledonu, kde v prvním kole neuhrál ani set proti Američanu Tayloru Fritzovi. 

Další zápas odehrál až po měsíci a půl a konečně ukončil čekání na radost z výhry, kterou poznal naposledy v únoru v Dubaji. Ve Winston-Salemu třiatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí porazil 6-1 3-6 6-3 Itala Andrease Seppiho

Berdych začal duel se Seppim suverénně a za 23 minut získal úvodní set, ve druhém však dvakrát přišel o podání a nakonec musel o postup bojovat ve třetí sadě. Tu i s jedním ztraceným servisem zvládl a vzájemnou bilanci s vylepšil na 9-2. Naposledy Italovi podlehl před jedenácti lety.

"Byl to těžký zápas. Začátek byl pro mě skvělý, ale púořád jsem věděl, že to tak nepůjde celý zápas. Když dlouho nehrajete, není to snadné. Musíte bojovat opravdu o každý bod, což jsem dnes dokázal," komentoval Berdych, který by se díky výhře měl vrátit do Top 100.


Start ve Winston-Salemu je pro bývalého čtvrtého hráče světa testem, zda bude schopný startovat na posledním grandslamu sezony. US Open začíná přesně za týden 26. srpna. 

"Bylo to pro mne velice těžké období. Z lásky k tenisu jsem si ale dopřál ještě jeden pokus o návrat, dal jsem si čas na přípravu, snad odehraju pár zápasů tady i na US Open a pak uvidím. Nebyla to sice zrovna hezká výhra, ale vítězství se počítá," řekl Berdych.

Ve druhém kole se Berdych, který svůj jediný start ve Winston-Salemu v roce 2012 proměnil ve finále, utká s Filipem Krajinovičem. Jediný vzájemný souboj se sedmadvacetiletým Srbem letos v Montpellier vyhrál po třísetovém boji.

"Pokud bych byl připravený jako před touto sezonou, ale neměl dobré výsledky a pak přišla ta zranění, asi bych se k tomu stavěl úplně jinak. Asi bych tu teď nebyl," připustil držitel 13 titulů z okruhu ATP. "Já ale vím, že pořád můžu hrát dobrý tenis, pokud jsem fit a zdravý," věří Berdych.

Martin Kližan v prvním kole podlehl 4-6 6-3 3-6 Rumunu Mariusi Copilovi a připsal si třetí porážku v řadě. Z posledních šesti zápasů slovenský tenista prohrál už popáté.

Ve Winston-Salemu se představí také bývalý první hráč světa Andy Murray. Britský tenista ve svém druhém utkání ve dvouhře po únorové operaci kyčle vyzve domácího Tennyse Sandgrena.

• ATP 250 WINSTON-SALEM •
USA / Severní Karolína, tv. povrch, 807.210 dolarů
nedělní výsledky (18. 08. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Berdych (ČR) - Seppi (It.) 6-1 3-6 6-3
Copil (Rum.) - Kližan (SR) 6-4 3-6 6-3
Gunnesvaran (Ind.) - Stebe (Něm.) 6-3 6-4
Haase (Niz.) - Kudla (USA) 6-4 7-6(3)
Harris (JAR) - Munar (Šp.) 7-6(5) 4-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Cico93
Chcel som napísať, že Andy vstal z mŕtvych, keď zmazal 2 brejky ale nič...
Asi to s tým návratom bude ťažšie ako som si myslel.
Reagovat
jurasekh
...jojo, chlapci : "bodaj bychom mali viacej takých Berdychov" :-)
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Vlk-v-trave
Gratulace Berdychovi k velkemu vitezstvi a Cickovi k dobre pameti:) Je videt, ze ma Berdycha rad.:)
Reagovat
Cico93
Takto presne pred ôsmimi rokmi Tomáš vyradil v Cinci Federera. To len taká malá spomienka:-)
Reagovat
Krisboy
Jó, to byly časy...
Reagovat
Krisboy
Reagovat
Cico93
Z nejakého dôvodu si presne pamätám všetky jeho víťazstva nad Rogerom. Mohlo ich byť aj viac...
Reagovat
Krisboy
No asi právě proto, že jich bylo tak málo...všechny porážky si jistě nepamatuješ :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist