Celebrity spojily síly s potravinovou bankou v boji proti plýtvání potravinami!

Barman Jan Šebek a zpěvačka Míša Nosková (foto: Jaroslav Hauer)

Barman Jan Šebek a zpěvačka Míša Nosková (foto: Jaroslav Hauer)

Míša Nosková (foto: Jaroslav Hauer) (foto: Jaroslav Hauer) (foto: Jaroslav Hauer) (foto: Jaroslav Hauer) Miss ČR 2018 Iveta Maurerová a trojice dívek z finálové dvanáctky letošního ročníku - Dominika Benáková, Karolína Brunnerová a Monika Melčáková (foto: Jaroslav Hauer)

K létu patří zábava i různé míchané nápoje, ať už alkoholické nebo nealkoholické. Když se spojí příjemné s užitečným a sejdou se ti správní lidé, může se podpořit i dobrá věc. Na pozvání stravenkové společnosti Edenred ČR a Potravinové banky Praha se zpěváci, herci, ale i zástupkyně Miss ČR sešli v nové pražské restauraci Spojka, kde si míchaly koktejly z potravinových přebytků.

Společnost Edenred dlouhodobě podporuje Pražskou potravinovou banku v boji s plýtváním potravinami a společnými akcemi s Potravinovou bankou a celebritami se snaží zvyšovat povědomí o tomto celosvětovém problému. Ve světě trpí hladem 1,3 miliardy lidí a ročně se v Evropě vyhodí 80 kg potravin na člověka.

"Uvědomujeme si, jak nesmyslně velké množství jídla se vyhazuje, zatímco existují místa, kde lidí trpí hladem. Proto organizujeme akce, které na tuto skutečnost zábavnou formou upozorňují a s pomocí známých osobností ukazujeme, co všechno se dá z věcí určených k likvidaci vytvořit. Na této akci jsme se zaměřili na kreativní zpracování zeleninových a ovocných přebytků. Naše koktejly budou určitě pro veřejnost inspirativní," dodala Daniela Pedret, manažerka komunikace společnosti Edenred.

Takzvané Zero waste koktejly se připravovaly z ovoce a zeleniny, které by jinak přišly nazmar. Jsou to produkty, které Potravinová banka dostává od obchodních řetězců či dodavatelů a jsou neprodejné kvůli svému křivému vzhledu. S pomocí barmana Jana Šebka, letošního vítěze Mattoni Grand Drink, byly namíchány tři koktejly z této křivé zeleniny. Pomohly přítomné slavné osobnosti, které se je přímo na místě naučily.

"Jsem opravdu moc ráda, že máme tak odpovědného partnera, jako je Edenred. Je třeba veřejnosti přiblížit problematiku neplýtvání, tak aby se každý z nás začal chovat odpovědněji," uvádí Věra Doušová, ředitelka Potravinové banky Praha.

Letní akci zaměřenou proti plýtvání s potravinami přišli podpořit: herecký a partnerský pár Kateřina Sedláková a Peter Pecha, herečky Ivana Jirešová a Regina Řandová, lídr kapely Botox, zpěvák a herec Honza Kopečný, virtuóz a skladatel Varhan Orchestrovič Bauer a zpěvačka Míša Nosková.

Míša Nosková si svůj koktejl umíchala sama pod dohledem barmanského mistra Jana Šebka z L'Fleur baru. "Jsem moc ráda, že jsem měla možnost podpořit tak smysluplnou akci ve Spojce. Udělala jsem si s barmanským mistrem Honzou koktejl, vyzkoušela jsem si to a potěšilo mě, že nápoj nejen skvěle vypadal, byl opravdu chutný, ale i zdravý," prozradila zpěvačka a herečka Míša Nosková.

V této "barmanské show" nechyběly ani zástupkyně ženské krásy - úřadující Miss ČR 2018 Iveta Maurerová a trojice dívek z finálové dvanáctky letošního ročníku - Dominika Benáková, Karolína Brunnerová a Monika Melčáková.

Za barem ji následně vystřídal frontman kapely Botox Honza Kopečný, spolu s Varhanem Orchestrovičem Bauerem a Peterem Pechou, kteří se naučili dělat rychlý, dobrý a zdravý nealko koktejl z rajčat, bazalky a paprikové šťávy. "Je to super. My sice s Kačkou moc na koktejly nejsme, ale asi s nimi teď začneme. Navíc moc rádi podpoříme tuto akci, kterou Edenred a Potravinová banka Praha v téhle úžasné restauraci dali dohromady. Je prima, že jsou odpovědné firmy, jako je Edenred, které se angažují v boji s plýtváním. Nálada byla skvělá i nová restaurace Spojka byla skvělá, líbil se nám koncept 365 kytek, které visí ze stropu restaurace," usmíval se budoucí ženich Peter Pecha, kterého za pár týdnů čeká svatba s partnerkou, herečkou Kateřinou Sedlákovou.

Ta si zase spolu s hereckými kolegyněmi Ivanou Jirešovou a Reginou Řandovou zkusily "holčičí" pití z hrušek a kopru.

"Opravdu se nám to podařilo. Mňam, byla to dobrota. Ono je to nejenom dobrý a hlavně rychlý," usmívala se nastávající paní Pechová na své kolegyně a kamarádky.

"Já koktejly miluju a dáváme si je na chalupě, na dovolené nebo na párty, když někam jdeme s manželem," přiznala dabérka a herečka Regina Řandová.

Ivanu Jirešovou velmi nadchla práce Potravinové banky Praha natolik, že se už s ředitelkou Věrou Doušovou domluvila, že tam dorazí se svou dcerou něco uvařit. "Je to krásná a záslužná věc a koktejly jsou bezvadné. Líbí se mi, že se z této 'křivé' zeleniny a ovoce všechno zužitkuje, a že vše se daruje lidem, kteří to nejvíce potřebují," podotkla Jirešová.

Úřadující Miss ČR Nikola Maurerová a tři finalistky z celkových 12 letošního ročníku měly také možnost udělat si koktejly. "Tohle barevné pití vypadá skvěle a taky tak chutná. Koktejly známe spíš alkoholické, jsme rády, že jsme si mohly rozšířit obzory o nealkoholické koktejly. Rády jsme podpořily dobrou věc," podotkly krásky.

Edenred ČR obsluhuje 600.000 každodenních uživatelů z řad zaměstnanců, kterým poskytuje služby v síti 57.000 partnerských provozoven. V oblasti digitalizace patří k lídrům českého trhu. Vedle stravenkových a benefitních platebních karet Ticket Restaurant a Edenred Benefits nabízí platby mobilními aplikacemi Apple Pay a Google Pay a benefitní on-line platformu Edenred Benefity Café.

Kontakt:

René Kekely

PR & mediální zastoupení

tel.: 724 850 690

e-mail: rene.kekely@seznam.cz

a

Daniela Pedret

manažerka komunikace Edenred ČR

tel.: 737 269 674

e-mail: daniela.pedret@edenred.com

Klíčová slova ČR-sociální-potraviny-charita-René Kekely

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Potraviny, gastronomie

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.