Vítěz Gira d’Italia 2017 bude závodit za tým Jumbo-Visma

nabor

Velkou posilu hlásí tým Jumbo-Visma. Holandská stáj totiž oznámila příchod Toma Dumoulina, který tu podepsal smlouvu až do konce sezóny 2022.

Tom Dumoulin v současnosti patří mezi nejlepší cyklisty pro třítýdenní závody Grand Tours. Letošní sezóna mu sice vůbec nevyšla, ale na vině je zranění kolene, které si přivodil ve čtvrté etapě letošního Gira d’Italia, ze kterého v následující etapě odstoupil. Zranění mu nedovolilo ani start na Tour de France a neuvidíme ho ani na Vueltě.

V minulých letech však patřil k hlavním hvěždám pelotonu. Loni obsadil druhé místo na Tour a na Giru, přičemž italskou Grand Tour o rok dříve jako první Holanďan vyhrál.

Osmadvacetiletý závodník již dříve v této sezóně ohlásil, že v jeho setrvávajícím týmu nefunguje vše podle jeho představ a ihned začal být spojován s týmem Jumbo-Visma, ačkoliv jeho kontrakt se Sunwebem měl vypršet až po roce 2021.

Tyto spekulace se nakonec potvrdily a Dumoulin rozvázal smlouvu se svým stávajícím zaměstnavatelem. S Jumbem podepsal tříletou smlouvu a doplní tak velice silnou sestavu na Grand Tours.

Ta v současné době čítá taková jména jako Primož Roglič, Steven Kruijswijk nebo Robert Gesink a do popředí se tlačí i mladý Laurens De Plus. Příští rok se tak na Grand Tours očekává velký souboj Jumba s týmem Ineos.