InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Timudej

    sobota 4.5 20:00 - MC Fabrika, České Budějovice

    Koncert.

  • Slavičí dům - pozvánka na benefiční představení

    sobota 4.5 19:30 - Třeboň, Divadlo J. K. Tyla

    Divadelní představení.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tábor se pustil do ošetřování stromů. Začalo se v Husově parku

TÁBOR – V týdnu od pondělí 19. srpna do pátku 23. srpna se ve třech frekventovaných lokalitách v Táboře uskutečňuje ošetření dřevin - v Husově parku, v parčíku u Trafačky nedaleko Jordánu a u sladovny poblíž dětského dopravního hřiště. Jak informovala Blanka Candrová z odboru životního prostředí, jedná se o ošetření celkem 77 stromů (59 v Husově parku, 11 u Trafačky, 7 u sladovny). Nejčastěji se jedná o lípy a javory.

 

V pondělí práce začaly v Husově parku před nádražím, později se přesunou za silnici do druhé části, kde je socha Jana Husa. Práce provádějí arboristé často za použití stromolezecké techniky. Dnes prořezávali větve. Vybraná firma vzešla z výběrového řízení. Cena zakázky činí 160 tisíc korun.

U prací asistují i strážníci městské policie, odbor životního prostředí apeluje na dodržování jejich pokynů, stejně jako je třeba respektovat pokyny samotných arboristů. Pokud by do ošetření zasáhla nepřízeň počasí, termín prací by se prodloužil do příštího týdne.

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace