Vybrali jsme za vás 5 top srpnových titulů, které vám mohou dělat společnost.

Na své si příjdou milovníci love story, románů, detektivních bestsellerů, ale třeba i fanynky Tomáše Kluse.

Dokonalá smrt 

Helen Fieldsová

I zármutek může být smrtící. Třetí případ detektivů Turnerové a Callanacha z pera bestsellerové autorky

V kopcích nad Edinburghem se objeví zmrzlé tělo nahé dívky. Téhož dne na druhém konci města zemře bývalý šéfinspektor místní kriminálky, který podle všeho spáchal sebevraždu. Tomu ale nevěří Ava Turnerová, přednedávnem povýšená na jeho místo. Jaký by mohl mít důvod? Detektivy Turnerovou a Callanacha čeká složité vyšetřování, při němž se ocitnou na hranici zákona. A opět hrají o čas, protože vrah s nevinnou tváří si už vyhlédl další oběti.

Já, písničkář – Potřetí

Tomáš Klus

Velkolepě vypravený zpěvník Tomáše Kluse s písněmi z jeho alb Anat život není a Spolu

Nepostradatelná kniha pro fanoušky Tomáše Kluse! Ve třetím zpěvníku se čtenáři a muzikanti můžou těšit nejen na texty a noty všech písní z alb Anat život není a Spolu, ale i na příběhy vzniku jednotlivých písní, fotky z koncertů a akcí či zákulisní informace. To všechno viděno Tomášovýma očima a navíc ve výpravném dárkovém vydání doplněném ilustracemi všestranného umělce Ondrashe. I tentokrát v praktické kroužkové vazbě.

Beru to na sebe 

Lucie Šilhová

O tom, co si ženy myslí, ale nikdy to neřeknou nahlas

Jsem hezká, ale ne Barbie, jsem chytrá, ale ne intelektuálka, jsem vtipná, ale ne za každou cenu. Takovou ženu by chtěl každý muž. Než však k této dokonalosti žena dozraje, stihnou se jí zpravidla kromě obzorů rozšířit i boky a kromě životních zkušeností prohloubit vrásky. Tak co je vlastně nejdůležitější? Přece nadhled, humor a zážitky. A o tom tahle knížka je. Potkáte se v ní s ženou bez make-upu, bez iluzí, bez krajek. Zato opravdovou a především velmi, velmi důvtipnou.

Spolubydlící

Beth O’Leary

Muž a žena sdílejí postel – přitom se nikdy nepotkali

Tiffy potřebuje levné bydlení, a to rychle. Leon žije v bytě s jednou postelí, má noční směny a potřebuje peníze. Jejich přátelé si myslejí, že jsou šílení, ale jde o dokonalé řešení: Leon přes den přebývá v bytě, zatímco Tiffy je v práci, ona tam tráví čas večer a v noci. Nepotkávají se, přesto spolu začnou navazovat vztah prostřednictvím vzkazů na lístečcích, které si v bytě nechávají. Není to ovšem tak jednoduché, jak se zpočátku zdálo!

A dívky mlčely 

Pat Barkerová

Trójská válka očima žen

Jak by byl Homérův slavný hrdinský epos líčený z pohledu žen? Přesně tak jej vypráví Bríseovna, urozená dívka královské krve, nyní otrokyně a Achilleova konkubína. Inteligentní, vzdělaná a sebevědomá dcera krále Brísea podává svůj příběh poutavě a s vtipem. Na novou životní situaci se dívá téměř současnýma očima: přes hrůzy tehdejší skutečnosti, výjevy z bojiště i táborového života se pocity a pohnutky chování jednotlivých aktérů v ničem neliší od chování současníků.

 

Všechny srpnové novinky můžete s nakladatelskou slevou zakoupit na albatrosmedia.cz.