InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Návrh zřizovací listiny nově zřízené příspěvkové organizace VKC projedná zastupitelstvo

 Autor: Eva Výborná

    Autor: Eva Výborná

JINDŘICHŮV HRADEC - Městská rada doporučila na svém jednání v polovině srpna zastupitelstvu schválit návrh zřizovací listiny nově zřízené příspěvkové organizace Vzdělávací a kulturní centrum. Příspěvková organizace vznikla z podnětu zastupitelů, vzneseném na červnovém jednání. VKC bude sdružovat hvězdárnu, Muzeum fotografie a Muzeum gobelínů. „Máme úplně novou hvězdárnu a planetárium s novými přístroji,“ uvedla místostarostka Magda Blížilová (ANO 2011). Zastupitelé budou opět jednat příští týden ve středu 28. srpna.

Zřizovací listina řeší název, sídlo, hlavní účel a předmět činnosti, vymezení majetku a způsoby nakládání s ním, finanční hospodaření, doplňkovou činnost, statutární orgán a způsob jeho vystupování, vymezení kontrolního systému a dobu, na kterou by nově vzniklá příspěvková organizace měla být zřízena.

Jedná se o dobu neurčitou.

Příspěvková organizace Vzdělávací a kulturní centrum by měla zahájit svoji činnost na podzim od 1. října.

Od 1. ledna příštího roku bude zajišťovat správu a provozování Hvězdárny a planetária profesora Františka Nušla, Muzea fotografie a moderních obrazových médií a Domu gobelínů, kulturních tradic a řemesel.

Poslední dvě jmenované instituce budou navenek dále působit dle dosavadních zvyklostí, pouze se změní organizace jejich vnitřních struktur.

Funkce ředitelů zaniknou, budou místo nich vedoucí.

„Výběrové řízení na ředitele VKC bylo vyhlášené, v nejbližší době již budeme otevírat obálky. Ke dnešnímu dni se jedná o cca pět či šest zájemců, kteří se přihlásili," sdělila místostarostka Magda Blížilová.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace