V Jeseníku uspořádali adaptační tábor pro budoucí prvňáčky

20. srpen 2019

Nový školní rok začíná až v září, někteří budoucí prvňáčci z Jeseníku ale zamířili do školy už tento týden. Vedení tamní školy pro ně připravilo příměstský tábor. Aby se lépe seznámili nejen s novým prostředím ale i s učitelkami.

Představte si školu jako středověkou pevnost Školštejn, namísto tříd komnaty a učitelky jako princezny. A vžijete se do role jesenických předškoláků, kteří na příměstském táboře usilují o to stát se rytíři. Ředitel školy Dominik Liberda se proměnil v krále hradu a dětem právě vysvětluje, o jaké ctnosti budou bojovat.

Příměstský adaptační tábor pro budoucí prvňáčky v Jeseníku

Ještě před tím ale musejí budoucí prvňáčci načerpat sílu na čerstvém vzduchu. V šatně jim král představuje první z princezen, kterou budou muset později zachránit. V adaptačním táboře vidí velké plus.

Podobný tábor pořádala škola poprvé už loni a podle Dominika Liberdy měl obrovský ohlas i u rodičů. „Moc nás to potěšilo. I ty děti na to vzpomínají a hlásí se. Ta myšlenka je přiblížit jim školu tak, aby je to bavilo, aby tam nešli s nějakou obavou,“ uzavírá ředitel.

Dominik Liberda čeká letos zhruba 70 prvňáčků. Otevře pro ně čtyři třídy. Zcela poprvé i jednu s prvky montessori pedagogiky.

autor: aja
Spustit audio