QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nejtvrdší hasiči míří do Přeštic! Chystá se velké klání nejtěžší hasičské soutěže

20.08.2019 12:02

Závody "Toughest Firefighter Alive" jsou nejtěžší hasičské klání a pro diváky je velmi atraktivní. Nyní se chystá historicky první závod v Přešticích. Bude to velká podívaná!

hasiči

Hasičská závodní sezóna je v plném proudu. Na "nejtvrdší" hasiče se v tomto týdnu mohou zájemci a fanoušci vyrazit podívat do Přeštic.

V sobotu 24. srpna bude areál Přeštické loděnice patřit závodu "Přeštický hasič". Start je na programu v 10 hodin dopoledne.

"Ačkoliv se jedná o historicky 1. ročník této soutěže u nás, je to zároveň finální závod Šumavské ligy v TFA disciplínách. Závody v TFA disciplínách jsou nejnáročnější hasičskou soutěží, která svými podmínkami simuluje práci hasiče při zásahu," láká Veronika Tučková ze sboru dobrovolných hasičů Přeštic.

Závody TFA jsou z hlediska diváků velmi atraktivní. Faktem ovšem je, že hasiči se při nich skutečně vydají ze všech sil. "Hasič je ustrojen do kompletního zásahového obleku včetně obuvi, přilby a dýchacího přístroje. K vidění zde tedy hasiči a hasičky v plné zásahové zbroji, jak například roztahují a smotávají hadice, transportují 80 kilogramů vážící figurínu, zdolávají dvoumetrovou bariéru nebo například přemisťují dvakrát dvacet kilogramů zátěže tunelem," pokračuje Veronika Tučková s tím, že chybět nebude ani oblíbený hammerbox.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24