Opravny RYKO zprovoznily v Děčíně novou nákladní vlečku

Opravny RYKO zprovoznily v Děčíně novou nákladní vlečku

Děčínská společnost RYKO, jedna z největších evropských opraven nákladních železničních vozů, vybudovala novou vlečku. Jde o jednu z mála nově zprovozněných nákladních vleček v České republice. Investice do čtyř kolejí o délce téměř jeden kilometr přijde skoro na 20 milionů Kč.

Firma díky tomu navýší délku nákladní vlečky o 30 procent na téměř sedm kilometrů. Celková kapacita vlečky je tak 400 nákladních vozů. V polovině července firma RYKO uvedla do zkušebního provozu první část vlečky. V příštím roce hodlá vybudovat další téměř kilometr nové vlečky.

„V dnešní době se nákladní vlečky spíše ruší. Tím se bohužel omezuje využití ekologické nákladní železniční dopravy. Vlečková síť je přitom základem pro efektivní využití železnice. Jsme jedna z mála firem u nás, která se do rozšiřování vlečky pustila. Cílem investice bylo zvýšit komfort pro zákazníky díky větším odstavným plochám. Zvýšili jsme také bezpečnost železničního provozu technicky kvalitnějším kolejištěm. Nová vlečka nám umožní zvyšovat výrobní kapacitu, dále růst a posilovat pozici jedné z největší evropských opraven nákladních železničních vozů,“ uvedl statutární ředitel firmy RYKO Martin Vošta.

Pozemky pod kolejemi západního nádraží v Děčíně, na kterých nová vlečka stojí, odkoupila firma RYKO od Českých drah. „Nechali jsme odstranit staré nevyhovující koleje na poškozených dřevěných pražcích a vybudovali jsme dvě koleje nové s betonovými pražci,“ dodal Martin Vošta.

Každá z kolejí má délku přes 400 metrů a na každou z nich se vejde zhruba 60 nákladních železničních vozů. Celková investice přesáhla 16 milionů Kč. „Část ceny zahrnovaly pozemky a samotné stavební práce vyjdou na 11 milionů korun,“ upřesnil ředitel.

Investice do nových vleček bude pokračovat i v příštím roce. „Plánujeme ještě postavit další dvě koleje, z nichž jedna bude mít zhruba stejnou délku jako tyto dvě nové. Délka čtvrté koleje pak přesáhne 500 metrů. Celkem tak rozšíříme firemní nákladní vlečku o téměř 2000 metrů na zhruba sedm kilometrů,“ doplnil Martin Vošta.

Firma RYKO opravuje nákladní vagony pro zákazníky ze 13 zemí Evropy. Využívají ji i tři největší soukromí majitelé vozů v Evropě, pro které je klíčovou opravnou v regionu. Tržby firmy se pohybují nad hranicí 400 milionů Kč. Děčínská firma RYKO má pobočky v Mladé Boleslavi a Kralupech nad Vltavou. Celkově zaměstnává více než 300 lidí.

(mna)

Foto: Ryko

spinner