20. srpna 2019 • 13:22

Překvapení před výkopem. Slavia proti Kluži v zeleném a charitou na zádech

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí pokus o účast v základní skupině Ligy mistrů načnou fotbalisté Slavie v úterý od 21:00 v Kluži v netradičním úboru. Do utkání proti domácímu CFR vyběhnou v zelenožlutých dresech, hrát ve třetí sadě nařídili klubu z Edenu činovníci UEFA. Slavia obvykle hraje venkovní zápasy napříč soutěžemi v černé kombinaci. Utkání Kluž - Slavia sledujte ONLINE zde >>



SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Třetí sada dresů byla představena při březnové prezentaci, kde klub zveřejnil nového partnera Pumu. Německá značka klub oblékala už v 70. a 80. letech minulého století a v průběhu sezony nahradila Umbro. Titul i zisk domácího poháru slavili slávisté odění už do textilu Puma.

Proč zelená? Zelenožlutý odstín třetí sady dresů vychází z barev, které nosí sesterský klub Slavie Beijing Guoan.

"Slavia se poprvé představí ve své 3. sadě dresů. Tak ať jsou ve své premiéře vítězné! Domácí dnes budou tmavě červení," napsala Slavie v úterý krátce po poledni na svém oficiálním Twitteru.

Dres s převládající zelenou barvou je hráčský, žlutý úbor navléknou brankáři Ondřej Kolář s Přemyslem Kovářem a Jakubem Markovičem.

"O tom, že budeme hrát ve třetí kombinaci, nás informovala UEFA. Je to běžná praxe, že několik dní dopředu vybírají barevnou kombinaci dresů obou soupeřů, rozhodčích, ale třeba i rozcvičovacích sad nebo odění podavačů míčů. Vše musí sedět. Proto jim tato varianta vyšla na dnešní zápas jako nejlepší. Stejně tak Kluž by měla při odvetě v Praze hrát také ve své třetí sadě," uvedl šéf komunikace Slavie Michal Býček.

Novinkou pro zápas v Kluži bude i zadní strana dresů, na kterých sešívaní ponesou logo sdružení DONOR, které pomáhá pacientům po transplantaci kmenových buněk nebo jejich rodinám.

Zápas Kluž - Slavia na O2 TV Sport
První zápas play off Ligy mistrů Kluž - Slavia uvidíte dnes od 20:30 na O2 TV Sport. Studio bude moderovat Libor Bouček, hosty ve studiu budou Martin Vaniak a Miloš Buchta, zápas komentují Milan Štěrba a Jan Homolka.

Všechny přenosy je stále možné díky letní nabídce sledovat zdarma. Více zde>>>

"I když při zápasech evropských pohárů jako je play-off Ligy mistrů, skupina Ligy mistrů nebo skupina Evropské ligy můžeme mít na dresu logo jen jednoho partnera, a to ještě s řadou omezení, tak UEFA povoluje zařadit na dres i logo neziskové organizace. Po dlouhém schvalovacím procesu se tato forma prezentace podařila domluvit, a proto na zadní části dresu budou naši hráči mít speciálně redesignovane logo sdružení Donor,“ vysvětlil pro klubový web slavia.cz tiskový mluvčí Michal Býček.

Sdružení DONOR a Slavia patří už několik let k sobě, každý rok navštěvují její zástupci Transplantační jednotku Kliniky dětské hematologie a onkologie FN Motol.

Utkání Slavie v Kluži začíná ve 21:00 a přímým přenosem ho vysílá O2 Sport. 

 

Třetí sada slávistických dresů.
Třetí sada slávistických dresů.

Slavia odcestovala do Rumunska. V cestě za snem jí stojí Kluž
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud