Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Chelsea doma vedení neudržela, City vzal VAR v nastavení gól. United ztratili s Wolves

V nastaveném čase napálil míč do branky Gabriel Jesus a vypadalo to, že fotbalisté Manchesteru City konečně přetaví velký tlak ve tři body. Kvůli ruce Aymerica Laporteho při přihrávce ale gól po upozornění videorozhodčího neplatil a "citizens" se rozešli ve šlágru 2. kola anglické ligy s Tottenhamem 2:2. Druhou výhru si naopak připsal Liverpool, který uspěl na půdě Southamptonu 2:1, a také Arsenal, jenž stejným výsledkem udolal Burnley. Chelsea doma vedení neudržela a s Leicesterem hrála 1:1, stejným výsledkem skončil i duel Manchesteru United s Wolverhamptonem.

Paul Pogba
zdroj: ČTK/PA autor: Nick Potts

United nenavázali na úvodní drtivou výhru nad Chelsea a ve druhém kole jen remizovali 1:1 ve Wolverhamptonu. Tři body mohl zajistit "rudým ďáblům" Paul Pogba, který ale v druhém poločase neproměnil pokutový kop.

Rudí ďáblové před týdnem deklasovali Chelsea 4:0, a když je ve 27. minutě po souhře s Marcusem Rashfordem poslal do vedení Anthony Martial, měli nakročeno k dalšímu vítězství. Deset minut po pauze ale vyrovnal zpoza vápna Rúben Neves a jiný gól už nepadl. Blízko k němu měl Pogba, jenž vybojoval penaltu, kterou mu ale v 68. minutě Rui Patrício zlikvidoval.

Fotbalisté Chelsea nesouhlasí s výrokem sudího
zdroj: REUTERS autor: Eddie Keogh

Nový trenér Chelsea Frank Lampard po debaklu od Manchesteru United v lize a penaltové prohře s Liverpoolem v Superpoháru ani tentokrát důvod k oslavám neměl.

Přitom zápas na Stamford Bridge začal pro domácí skvěle. Dvacetiletý záložník Mason Mount, nová posila z Derby, šel už v sedmé minutě dravě za míčem při váhavé rozehrávce hostí, a přestože byl faulován, vstřelil svůj první gól v Premier League. Nigerijský záložník Leicesteru Wilfred Ndidi však svou chybu po změně stran napravil a po rohovém kopu hlavou vyrovnal a hosté pak měli dokonce blíž k vítězství.

Ligový nováček Sheffiled United hraje nejvyšší soutěž po dvanácti letech a hned první domácí zápas proměnil v plný bodový zisk. Proti Crystal Palace se o to postaral John Lundstram, spoustu dalších šancí domácí nevyužili. Hosté na svůj první gól v novém ročníku zatím čekají marně.

City opět sebral gól videorozhodčí

Manchester City dvakrát vedl, ale ani jednou nedokázal náskok udržet. Jako první skóroval Raheem Sterling a navázal na hattrick z prvního kola proti Norwichi. Anglický reprezentant se stal druhým hráčem v nové sezoně a čtvrtým v historii, který v úvodních dvou kolech Premier League dokázal dát čtyři góly.

Během soboty ho předběhl Teemu Pukki z Norwiche, jenž před týdnem jednou brankou zmírnil debakl 1:4 s Liverpoolem a nyní třemi zásahy zařídil výhru 3:1 nad Newcastlem. Předtím se to povedlo v ročníku 1994/95 Robbiemu Fowlerovi z Liverpoolu a Gianlucovi Viallimu z Chelsea v sezoně 1997/98.

Gabriel Jesus z Manchesteru City diskutuje se sudím. Všemu přihlíží brankář Tottenhamu Hugo Lloris
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

Tottenham ale už ve 23. minutě vyrovnal zásluhou Erika Lamely a i po přestávce našli hosté odpověď na zásah Sergia Agüera, když po pouhých devatenácti sekundách srovnal Lucas Moura. Manchester City měl ve druhém poločase drtivou převahu, ale jeho šance zlikvidoval gólman Hugo Lloris. A když v nastavení dal třetí gól domácích Gabriel Jesus, nebyl po poradě s videorozhodčím uznán kvůli ruce.

Liverpool poslal do vedení v nastavení prvního poločasu Sadio Mané, na něj v 71. minutě navázal Roberto Firmino. Zápas v závěru zdramatizovala chyba hostujícího brankáře Adriána, tu potrestal Danny Ings.

Španělský gólman chyboval tři dny poté, co Liverpoolu pomohl k vítězství nad Chelsea v penaltovém rozstřelu Superpoháru UEFA. Při oslavách mu jeden z fanoušků, který v Istanbulu vtrhnul na hřiště, poranil kotník, a Adriánův start tak byl v utkání se Southamptonem nejistý.

O vedení Arsenalu se postaral ve 13. minutě Alexandre Lacazette. Těsně před poločasem vyrovnal Ashley Barnes, který se prosadil už dvakrát v prvním kole. Druhý gól domácích dal v 64. minutě Aubameyang a stejně jako v prvním kole proti Newcastlu zařídil londýnskému celku vítězství. "Gunners" vyhráli dva úvodní duely poprvé od roku 2009.

Pierre-Emerick Aubameyang (vpravo) slaví gól se spoluhráčem z Arsenalu Alexandrem Lacazettem
zdroj: REUTERS autor: David Klein

Pod obě branky Arsenalu se přihrávkami podepsal Dani Ceballos. Španělský záložník se stal teprve třetím hráčem v historii klubu, který zaznamenal dvě asistence při ligovém debutu. Před ním se to podařilo jen Rayi Parlourovi a Henriku Mchitarjanovi.

Nováček ze Sheffieldu po dvou kolech uzmul už čtyři body. Po remíze s Bournemouthem doma zvítězil s Crystal Palace 1:0 gólem Johna Lundstrama. 

Anglická fotbalová liga - 2. kolo:

Arsenal - Burnley 2:1 (13. Lacazette, 64. Aubameyang - 43. Barnes), Aston Villa - Bournemouth 1:2 (71. Luiz - 2. King z pen., 12. H. Wilson), Brighton - West Ham United 1:1 (65. Trossard - 62. Hernández), Everton - Watford 1:0 (10. Bernard), Norwich - Newcastle 3:1 (33., 63. a 76. Pukki - 90.+3 Shelvey), Southampton - Liverpool 1:2 (83. Ings - 45.+1 Mané, 71. Firmino), Manchester City - Tottenham 2:2 (20. Sterling, 35. Agüero, - 23. Lamela, 56. Moura), Sheffield United - Crystal Palace 1:0 (47. Lundstram), Sheffield United - Crystal Palace 1:0 (47. Lundstram), Chelsea - Leicester 1:1 (7. Mount - 67. Ndidi), Wolverhampton - Manchester United 1:1 (55. Neves - 27. Martial).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články