Česká verze English version
Cykloserver.cz

Aktuality

ALISY Bike Babí léto napsalo 18. ročník

20.8.2019 15:57

Již tradičně se u jezera Kristýna v Hrádku nad Nisou uskutečnil 17. 8. 2019 další ročník MTB marathónu ALISY Bike Babí léto. Na start 18. ročníku se v délkách 30, 50, 80 km a na dětském závodě postavilo 537 účastníků, včetně zvučných jmen Jana Kopky či Daniela Polmana.

Bookmark and Share

Motto 18. ročníku se neslo v duchu BIKEBEAT. Autor: P. Hobrtlant.

Ještě v pátek před závodem museli pořadatelé narychlo přeznačit část 80 km trasy. Za oběť sice padly oblíbené sjezdy u Panenské Hůrky, trasa se ale vrátila do původních míst okolí zříceniny hradu Hamrštejn, kterou si mnozí pamětníci „Babíčka“ ještě vybavují. Tato „hot chilli pepper“ trať tedy nakonec čítala přes 70 km s převýšením 1921 m. Trasa na 50 km (převýšení 1200 m) zařazená do seriálu Haven MTB series se naopak po 2 letech směla oficiálně navrátit do krásného Janovického lesa. Třicítkáře (převýšení 693 m) žádné změny na trase nepotkaly.
 
Trasa na 50km byla součástí seriálu Haven MTB series. Autor: Miroslav Chmela.


Program započalo Decathlon dětské Babí léto, jehož se zúčastnilo 76 dětí v 8 kategoriích. V 11 h a poté v 11:30 byl starostou Hrádku nad Nisou Josefem Horinkou odstartován hlavní závod na 30, 50 a 80 km s 461 účastníky na startu. Ve startovním poli se objevila řada zajímavých jmen. Nechyběli absolutní vítězové loňského ročníku Jiří Šorm (Bitters Superior Cyklolive Team) a Tomáš Vagenknecht (Aerotec sport team), extrémní biker Jan Kopka nebo Daniel Polman, který letos v srpnu dokončil nejtěžší silniční závod na světě – Race Across America. Nejlepší závodníci na 50 km v čele s J. Šormem se ještě před dělením tratí odtrhli od skupinky favoritů dlouhé trasy. Jiří Šorm nakonec obhájil svoje loňské prvenství o 3 minuty před Pavlem Šorfem (Haven tým) a další 2 minuty před Filipem Šlajchrtem (KoloshopTeam).
 
Trasy na 50 a 80km se po dvou letech vrátily do Janovického lesa. Autor: Miroslav Chmela.


Osmdesátikilometrovou trasu opanoval Matouš Kozák z Rohozec Amulec Teamu, který se stal historicky 14. absolutním vítězem ALISY Bike Babího léta. O dvě a půl minuty druhý dojel německý závodník Patrik Scholze (Neusalza-Spremberg) a třetí Jan Svoboda (Kaplička Hrabětice). Vítězství na 30km trase obhájil Lukáš Procházka (Bitters Superior Cyklolive Team), svůj výsledný čas v cíli si oproti loňsku vylepšil o dvě a půl minuty.


Mezi ženami ovládla 50km trasu Loubková Ivana (Amulet Rohozec Cvikov), na 80km zvítězila Bohabojová Olga (Lékárna Zásmuky). K dlouhé trase se letos odvážily jen 2 ženy! V kategorii dvojic suverénně zvítězili Radek Hořák a Zbyněk Růžička (Ski Paudera Staré Splavy/Head Pro Team Opava), a sice před dvojicí Bakao Nová Paka (Martin Fikar, Kolesár Roman) a mixem Maloja – Bike Part (Cesnaková Milena, Kalaš Jan). Závod koloběžek (30km) ovládl Oliver Clemenz (PSV Zittau – SKI). Rádi bychom vyzdvihli rovněž výkon handicapovaného závodníka Stanislava Strnádka, který porazil 53 soupeřů, a také nejstaršího sedmdesátiletého účastníka Vladimíra Bělohlávka.
 
Celkoví vítězové svých tras: 30 km - Procházka Lukáš (Bitters Superior Cyklolive Team),
50 km - Šorm Jiří (Bitters Superior Cyklolive Team), 80 km – Kozák Matouš (Rohozec Amulet Team). Autor: V. Štrupl.


„Letošní 18. ročník byl nejpovedenější za poslední roky. Nejenže se nám po 2 letech vyhnula noční vichřice a těžká zranění, překonali jsme počtem 537 bikerů absolutní historickou účast. Od roku 2013, kdy jsme se přesunuli k jezeru Kristýna, každým rokem rosteme. Myslím, že ty postupné krůčky vpřed vnímají i samotní závodníci, kteří se rádi vrací, což mě samozřejmě moc těší,“ uzavírá ředitelka závodu Petra Cinkánová. 
 
Trasu na 80 km absolvovaly jen dvě ženy. Vítězkou se stala O. Bohabojová. Autor: Miroslav Chmela.

Kompletní výsledky: https://vysledky.timechip.cz/#2019/80
Fotky budou umístěny na webu: http://goodway.cz/cs/galerie/
 

Petra Cinkánová

Diskusní fórum pro: "ALISY Bike Babí léto napsalo 18. ročník"

Názor Autor Datum a čas
V diskuzi zatím není vložen žádný příspěvek.

Fotogalerie

Žádné fotogalerie

Reklama



Tipy pro Vás

SHOCart liga - seriál MTBO závodů pro veřejnost

Vyhrajte s námi

Partneři

SHOCart - outdoorové mapy všeho druhu Acepac - bikepacking equipment Česká Mountainbiková Asociace Rychlebské stezky Cyklisté vítáni - síť certifikovaných zařízení pro cyklisty

Najdi tip na výlet

v turistické oblasti
podle průchozího místa
podle typu aktivity

Kalendář

Novinky z knihovny

Reklama





Copyright 2007 - 2024 Cykloserver.cz |