Ta jediná a pravá realita

Když otec české záhadologie a sci-fi fandomu dr. Ludvík Souček napsal svojí slavnou trilogii Cesta slepých ptáků, podařilo se mu vylíčit příběh tak sugestivně, že dodnes kolují historky, jak byl oslovován, zda by nezprostředkoval besedu s dr. Kameníkem, hlavním hrdinou románu. U mnoha lidí se mu tak podařilo vytvořit část virtuální reality, která se tvářila jako skutečnost.

Od doby mistra Součka uplynulo mnoho let. K vytvoření falešné reality dnes máme mnohem dokonalejší prostředky. A také se dnes tyto prostředky ve velkém používají. Nevěříte?

Všudypřítomná a téměř neregulovaná reklama tyto prostředky využívá ve velkém. Není problém vytvořit ve společnosti dojem, že právě tento prostředek či výrobek je to, co právě velmi potřebujete. Používá k tomu široké spektrum prostředků, od televize, internetu, bilboardů až po předváděcí akce v obchodních centrech.

Žijeme v době, kdy probíhá rozsáhlá hybridní válka, které jsme bohužel součástí i my. Specializované týmy počítačových odborníků i psychologů pracují na tom, aby nás přesvědčily o realitě, která je falešná a která neexistuje.

Nechme ale politiku a podívejme se, jak je to se záhadologií. Tam je situace ještě horší. Pro konspirátory není problém přesvědčit část společnosti, že existují tajné vlády a spiklenecké skupiny zednářů či iluminátů, které spolupracují s mimozemšťany a ohrožují nás HAARPem a chemtrails. Lidí, které tato iluze oslovuje a kteří jí uvěří, není zase tak málo, stačí trochu zabrouzdat na webu a nestačíte se divit.

A právě technika, prostředky a metody těchto manipulací se zdokonalují rychlým tempem. Technika už dnes dokáže vytvořit virtuální iluze, které nejen uvidíte a uslyšíte, ale i ucítíte a můžete si je doslova ohmatat. Umělá inteligence reaguje na nás tak, že iluze skutečnosti je dokonalá.

A tak je docela možná, že se zanedlouho ráno probudíme… a budeme se ptát, je toto kolem nás skutečné?

 

 

6 komentářů na “Ta jediná a pravá realita”

  1. Jasnr, skryte vlady neexistuji. Jasne, majetek celeho sveta je v rukou nekolika rodin, ktere si mezi sebou postup nedomlouvaji a vsechno se deje tak, jak nas ucili na zakladce.
    Boze, a tohle je dospely clovek ktery ma obcanku? Sisko, to ze se t8 neco zda nepredstavitelne jeste neznamena, ze to neexistuje.

  2. Lidé nehledají informace, aby si udělali názor, ale jen potvrzení svých názorů.
    Naprostá většina lidí chce žít v klamu.
    Teď se dostáváme do období, kdy už jenom měnící se klima nás přinutí se rozhodnout tak, aby to bylo účelné.

  3. Ano, to se poslední dobou píše. Toužíme se ujistit o své pravdě. Ale bylo tomu někdy jinak? Nakonec: i vědecká hypotéza touží být potvrzena. Rozdíl je asi v té koncovce: přiznám, nepřiznám, že jsem se mýlil?
    Obtížnost rozhodování otevírá cestu diktátorům. Ale to už není o hvězdách.

  4. Otevřený Skeptik

    Ilumináti existovali v minulosti a zanikli. Svobodní Zednáři nejsou scifi. Scifi je spíše to, jestli SZ vytváří dění, nebo lidé s mocí velkého „dění“ nepřicházejí do Lóží SZ.

    Tajné vlády – to také není scifi, buď je sponzor zároveň politik, nebo politická strana je někým sponzorována.

    Spíše chemtrails jsou nelogické prostředky a reálné chemtrails pocházejí z lidské technické neschopnosti úspěšně využívat 100 % energie. To jsou věci tématem vědy.

    Co se týče HAARP, to je složité, asi to není tak praktické jak se v konspiracích uvádí, ale nemožné taky ne. Logické argumenty to má, jenže pravidelně dělat takový fyzikální pokus je složité, drahé a nepraktické.

    Ve vojenství se používají chemické zbraně ke změně počasí a změna počasí na fyzikálním základě je maximálně zkoumána pro přehlídky armád velkých zemí.

    Strategické používání je riskantní, protože počasí souvisí i s kvantovými fluktuacemi v atmosféře, kde naprosto dokonalé prostředí pro cílené rozpady atomů na miony, neutriny a další exotičtější částice….

    Nepotřebujete HAARP na to, abyste změnili počasí vysokou rychlostí. Zkrátka, špatně se plánuje počasí i kdybyste měli sebelepší techniku na jeho přímé ovládání.

  5. Otevřený Skeptik

    Spíše jestli mi nějaká konspirace dává smysl, tak nelidský původ UFO zbylých případů C.

    C případy mohou vysvětlit neznámé fyzikální jevy. Třeba svářečka zámečníka v Evropě vysílá na atomové úrovni neutriny a další neznámé částice, které mohou někde na obloze kolizně reagovat a vytvářet zdání inteligentně pohybujících se UFO.

    Vzhledem k tomu, že Američani zaostávají v technologii hypersonických scramjet raket před Čínou, Ruskem a Indií, kteří sami řeší výrobní vady a problémy špatné termoregulace při letu těchto střel.

    Silně pochybuji o lidském a přirozeném původu UFO v C případech.

    1. Jen vás malinko doplním. Ani to počasí řídit neumíme. To, že pomocí chemie (obvykle jodidu stříbrného) umíme spustit déšť z mraku (který tam musí někde být), není řízení počasí. Zatím ho neumíme ani spolehlivě předpovědět.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*