Matrix 4 je oficiálně na cestě, Keanu Reeves se vrací

Matrix 4 je oficiálně na cestě, Keanu Reeves se vrací | Fandíme filmu
Warner Bros. Pictures
Zobrazit dalších 8 obrázků
Roli Morphea má údajně převzít mladší herec.

Od té doby, co se v květnu podřekl matrixovský kaskadér Chad Stahelski (jen aby se následně jeho vyjádření zametalo pod koberec), se objevují nepotvrzené klepy o tom, že se chystá nový Matrix. Teď to potvrdil šéf studia Warner Toby Emmerich – další film je skutečně na cestě.

Snímek chystá Lana Wachowski, tentokrát sama, bez sestry Lilly. Lana bude režírovat a píše scénář, na kterém se podílejí také Aleksandar Hemon a David Mitchell. Hemon je romanopisec, který si zahrál v jedné epizodě seriálu Sense8. Mitchell je autorem Atlasu mraků, předlohy předposledního celovečerního filmu, který Lana (spolu s Lilly) natočila. Nikde není sebemenší zmínka o tom, že by snímek měl jakkoliv využívat nápadů, které delší dobu připravoval scenárista Zak Penn (Ready Player One).

Co fanoušy bude zajímat možná nejvíce, ve filmu se vracejí jako Keanu Reeves jako Neo a Carrie-Anne Moss jako Trinity! Laurence Fishburne s projektem spojován není a objevují se neurčité zvěsti o tom, že by se ve filmu mohl objevit mladší Morpheus, kterého by ztvárnil nový herec. To s sebou nese otázky o tom, co za příběh nás vlastně čeká. Neo i Trinity v původní trilogii zemřeli. Jejich představitelé jsou starší a s Morpheem se znali pouze ve věku, v jakém všichni tři byli v trilogii. Jistě, v rámci série jsme viděli různé herce hrát jednu postavu, v Matrixu je vše možné. I Morpheus by tedy stále mohl být ten samý člověk, jako doposud, jen s jinou tváří, nicméně to by zase bylo dost neuctivé vůči Laurenci Fishburnovi.

Původní filmy zmiňovaly, že je Matrix cyklický – věci, které se staly během trilogie, už se staly předtím. Uvidíme tedy některý z předchozích cyklů? Nebo nějaký následující cyklus (i když posledně to vypadalo, že byl koloběh přerušený)? Bude děj přímo navazovat na ten dosavadní, nebo nám Lana se známými tvářemi a v povědomém prostředí nabídne zcela nový příběh?

Šéf Warneru mluví toliko o „nové kapitole světa Matrixu“ a Lana dodává, že po dvaceti letech jsou úvahy o podstatě naší reality ještě platnější, než když s nimi s Lilly kdysi dávno poprvé přišly. Režisérka se těší na to, že se znovu potká s oblíbenými postavami a znovu bude pracovat se starými známými kolegy.

Podle informací hollywoodských zpravodajů se Warner snaží k Matrixu vrátit už dlouho, ale vše prý komplikovaly určité nejasnosti kolem produkčních práv. Teď je zřejmě vše vyřešeno a studio navíc vidělo skvělou příležitost v tom, že Reeves je v současnosti opět hodně populární a Lana přišla s dobrým scénářem. Natáčení má začít zkraje roku 2020.

Zdroje: Variety

Galerie: 9

Matrix 4 je oficiálně na cestě, Keanu Reeves se vrací | Fandíme filmu Matrix 4 je oficiálně na cestě, Keanu Reeves se vrací | Fandíme filmu Matrix 4 je oficiálně na cestě, Keanu Reeves se vrací | Fandíme filmu Matrix 4 je oficiálně na cestě, Keanu Reeves se vrací | Fandíme filmu Matrix 4 je oficiálně na cestě, Keanu Reeves se vrací | Fandíme filmu Matrix 4 je oficiálně na cestě, Keanu Reeves se vrací | Fandíme filmu Matrix 4 je oficiálně na cestě, Keanu Reeves se vrací | Fandíme filmu Matrix 4 je oficiálně na cestě, Keanu Reeves se vrací | Fandíme filmu Matrix 4 je oficiálně na cestě, Keanu Reeves se vrací | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest