Požár Krejčířovy vily vyšetřuje policie, vyslechnou i Krejčířovou

  10:40
Po uhašení střechy Krejčířovy vily v Černošicích u Prahy se jejím zapálením začali zabývat policisté. Na místě zajistili několik stop a případ zatím vyšetřují jako obecné ohrožení. Vyslechnout si chtějí i majitelku nemovitosti Kateřinu Krejčířovou.

Vilu v Černošicích, kterou vlastnil miliardář Radovan Krejčíř, zasáhl požár. (20. srpna 2019) | foto:  Michal Šula, MAFRA

„Byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení s trestní sazbou odnětí svobody na šest měsíců až pět let,“ řekla mluvčí středočeské policie Marcela Pučelíková.

Policisté vyslechnou i majitelku vyhořelé vily Kateřinu Krejčířovou, která podle informací ČTK tráví dovolenou v zahraničí.

Konečná právní kvalifikace případu se v průběhu vyšetřování může změnit. Na místě kriminalisté nalezli několik stop, u kterých si vyžádali znaleckou expertízu. 

Na místě byl i policejní psovod se psem na vyhledávání akcelerantů hoření, ale žádné nenašel.

Vilu podnikatele Radovana Krejčíře zachvátil požár v noci na úterý. Už odpoledne vyšetřovatelé vyloučili technickou závadu jako příčinu. Dům nebyl připojený k elektrické síti a plynu. Při požáru vznikla škoda za 20 milionů korun.

Zatím není jasné, zda byl objekt pojištěný, ale peníze z pojistky by podle zjištění MF DNES na splácení exekucí uprchlého podnikatele nešly.

20. srpna 2019

Autor: