21. srpna 2019 • 11:07

Gól si nakreslili dopředu! Takhle Slavia vymyslela signál, který přiblížil LM

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nicolae Stanciu si stavěl míč k levému rohovému praporku. Všichni slávisté v tu chvíli věděli, co dělat. Český mistr sehrál nacvičený signál, jenž proměnil v gólovou trefu Lukáš Masopust. Na sociální sítě se dostal přesný nákres celé akce, která znamenala důležitou výhru 1:0 v Kluži. Zároveň perfektní základ pro odvetu, na jejímž konci může Slavia slavit vytoužený postup do skupiny Ligy mistrů. "To má takový příběh," culil se Masopust. Před zápasem se ale jemu v zakončení přiliš nevěřilo...



Slávisté v přípravě vymysleli plán, jakým rumunského soupeře dokonale zaskočit. Stanciu ve 28. minutě za stavu 0:0 zvolil při rohu nadýchaný oblouček. Zamířil až za velké vápno, kam si lehce couvl nikým nehlídaný Lukáš Masopust. Zakončil technickou placírkou a mířil přesně k tyči!

Na veřejnost se pak dostal přesný nákres akce, kterou slávisté skvěle zrealizovali. "Nový artefakt do muzea Slavie," zveřejnil kresbu nadšený místopředseda představenstva Tomáš Syrovátka po povedeném utkání.

Připravený signál, který proměnili fotbalisté Slavie v play off o Ligu mistrů v KlužiFoto twitter.com/slaviaofficial

Hráči při rohu plnili jasné pokyny. Čtveřice Souček, Kúdela, Van Buren, Olayinka nabíhala z penaltového prostoru na přední tyč, David Hovorka stínil u brankáře. Traoré byl u Stancia na rozehrávku nakrátko, Coufal měl sbíhat na přední kraj vápna. Všichni uvolnili prostor pro Lukáše Masopusta. Podle nákresu to vypadá, že Masopust měl také vběhnout do vápna a zakončovat na zadní tyči. Nicméně zůstal za vápnem, kde vyplaval úplně sám, dostal krásný pas a z voleje se nemýlil.

"Kluci asistenti ten signál skvěle vymysleli přímo na Kluž. Potřebovali jsme dát za vápno střelce, kterého nebudou hlídat, u kterého nebude tak pravděpodobné, že dá gól," popsal gólovou akci trenér Jindřich Trpišovský.

Slávistům se při nácviku akce příliš nedařila, Masopustovi před utkáním nikdo příliš nevěřil. "Nico to na tréninku dal šestkrát do stejného místa stejně jako teď v zápase, a my z toho nikdy netrefili bránu. Už jsme od toho Lukáše i vyhazovali, zkoušeli jsme tam jiné hráče. Ale povedlo se to, padlo mu to tam v pravý moment, trefil to skvěle," liboval si Trpišovský.

"Ono to má takový příběh. My to zkoušeli na tréninku a já to vůbec netrefoval, nikdo mi nevěřil, snad jen Jarda Köstl (asistent trenéra)," přiznal úspěšný střelc Lukáš Masopust. "Bavili jsme se o tom ještě těsně před zápasem s Tomášem Součkem a on se mě ptal, jestli by nebylo lepší to vzít placírkou než nártem, protože nártem je to trochu nepřesný. Tak jsem to zkusil a vyšlo to," radoval se.

Masopust se spolu s gólmanem Ondřejem Kolářem, který v závěru zneškodnil penaltu, stal hlavním hrdinou večera. "Já si říkal, že gólman možná trošku vyleze ven, tak jsem to chtěl dávat obloučkem na zadní. Ani nevím, jak to prošlo. Byl tam Mick (van Buren), Hovorčus (David Hovorka) říkal, že to málem tečoval. Takže štěstí, že tam byli a gólmana trošku zmátli," pochvaloval si 26letý ofenzivní záložník.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

SESTŘIH LM: Kluž - Slavia 0:1. Rozhodl Masopustův volej, Kolář chytil penaltu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud