Dostat uživatele bytu do volného prostoru mezi střechami

Nový pohled na střešní prostory jako vzdušné a jedinečné, nikoliv méně praktické

Vložil
Tisková zpráva
21.08.2019 11:00
Solara, s. r. o.

Rodinný developerský projekt v centru Vídně zaujal štědrým uchopením prostoru střechy a velmi dobrou spoluprací s památkovým úřadem. Vznikly moderně prosklené střešní byty ve dvoře středověkého domu. Využití potenciálu střešních prostor je samostatná disciplína, velkým benefitem jsou libé emoce spojené s pobytem mezi střechami. Oříškem je pak vizuálně otevřít místnosti, dostat uživatele bytu k těm výhledům, dostat jej do toho volného prostoru.

Pokud máte možnost otevřít své podkroví velkoplošným posuvným střešním prosklením, pak to rozhodně udělejte.

Dobře navržené posuvné prosklení střechy dává bytům jedinečnost, luxus, velkou porci romantiky a také funkční vstupy na střešní balkony. Otec a syn řídili stavbu společně, kladli důraz na současné technologie tepelně-odrazivých trojskel a celoroční tepelný komfort prostor.

Městské zóny sedlových střech jsou jedinečné, přidaná hodnota jejich genia loci oprávněně vábí nové obyvatele i stavitele. "Tvrdím, že soukromým investorům i developerům se investice do kvalitního a krásného střešního prosklení bohatě vrátí - v prodejní ceně bytu či v radosti z bydlení v něm. Schválně si tyto místnosti představte s jedním či dvěma běžnými typovými střešními okny." říká Jakub Formánek za dodavatele prosklení Solara. "Jde to i takto krásně. Taková ateliérová okna definují první dojem z interiéru, je to radost i pro nás výrobce."

České poradenství, německá certifikace

Posuvná střešní okna Solara PERSPEKTIV, zvolená pro developerský projekt ve Vídni, se mohou otevírat sama neviditelnými elektrootvírači a systém dešťového senzoru a záložního zdroje zajistí automatické uzavření při dešti i v případě výpadku proudu.

Kuchyně, pracovna i ložnice v podstřeší mohou být stísněné, a nebo parádní, oblíbené, vzdušné.

"Tyto možnosti řešíme při osobních schůzkách s architekty, na kontrolních dnech staveb, někdy jen po telefonu a emailu přímo se zákazníkem. Jak upravená skla zvolit pro letní slunce či pro zimní mrazy, jaký systém zastínění je vhodný pro ateliérová okna a který naopak funguje bídně, jak napojit elektrootvírače oken na řízené větrání či na inteligenci bytu." popisuje Jakub Formánek poradenství k používaným technologiím.

Posuvná okna Solara PERSPEKTIV jsou certifikovaná v Německu. "Získání německé certifikace IFT Rosenheim pro naše střešní okna byl samozřejmě proces mnoha papírů, což si málokdo opravdu užívá :) ale spolupráce s techniky a inženýry oknařského bavorského institutu byla férová, řekl bych rovná." Certifikováno bylo v roce 2018 již nové provedení designu oken, vybavené celopřesahovým sklem, ostřejšími konturami profilů a několika dalšími prvky.

Referenční projekty

Na www.solara.cz jsou k dispozici podrobnější technické informace, výkresové podklady a knihovna referenčních staveb, ze kterých si lze jednoduše vyfiltrovat projekty s posuvnými střešními okny. Referenční projekty zahrnují typová i zcela zakázková provedení oken z Čech, Mnichova a Vídně. Přejeme dobrou inspiraci a dostatek možností pro jedinečné střešní byty.

Posuv je hladký, je to radost si okno otevřít.

Související články