Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Siniaková je v Bronxu ve čtvrtfinále, uspěla také Muchová

Po krátkém a snadném průběhu utkání si Kateřina Siniaková na turnaji v newyorském Bronxu zahraje letos potřetí čtvrtfinále. Turnajová pětka v 2. kole generálky na US Open vedla nad Anastasií Potapovovou 6:0, 3:0 a poté Ruska vzdala. Uspěla i Karolína Muchová, která porazila Kristie Ahnovou 6:3 a 6:1.

Tenistka Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/ZUMA/AFP7

Osmatřicátá tenistka světového žebříčku Siniaková se na kurtu zdržela jen o málo víc než tři čtvrtě hodiny. Její soupeřka prošla do hlavní soutěže z kvalifikace a absolvovala pátý zápas během pěti dnů. O čtvrtfinále bude třiadvacetiletá Siniaková hrát s domácí Američankou Bernardou Peraovou, jež ve druhém kole vyřadila nasazenou trojku Barboru Strýcovou.

Královehradecká rodačka Siniaková si na WTA Tour připsala dvě výhry za sebou poprvé od antukového Roland Garros. Jejím letošním maximem ve dvouhře je semifinále z květnového turnaje v Norimberku, ve čtvrtfinále byla i v dubnu v Praze.

Čtvrtfinalistka Wimbledonu Muchová porazila sedmadvacetiletou Američanku, která v hlavní soutěži startovala na divokou kartu, za hodinu a čtvrt. První set rozhodla brejkem v osmém gemu, ve druhé sadě vedla už 5:0 a v cestě za postupem ji nezastavilo ani jedno ztracené podání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články