Olomoucká pedagogická fakulta pořádá atraktivní výukové kempy pro studenty středních škol

Mohli by vyrazit k vodě, na výlet, bavit se a užívat volna. Místo toho si ale prohlubují své znalosti. Řeč je o středoškolácích, kteří se o prázdninách přihlásili na letní kempy olomoucké pedagogické fakulty. Hravou a populární formou se na nich učí angličtinu, dějepis či biologii. My se za účastníky kempů vypravíme do špičkově vybavené laboratoře přírodovědecké fakulty.

Studentka a v této chvíli lektorka kempu Markéta Píšová se ujišťuje, že je v laboratoři vše připraveno. U svého mikroskopu už je připravený i Kryštof Teplý z Chrudimi. „Přišel jsem sem s kamarádem. Mohla by to být zajímavá nová zkušenost, také se podíváme po Olomouci, kde jsme ještě nebyli“ říká Kryštof. Spojil prý příjemné s užitečným. Biologii má rád a navíc si užije trochu dobrodružství v Olomouci.

Po biologii jako své příští vysokoškolské volbě pokukuje Dalimil Doubrava z olomouckého gymnázia Hejčín. „Je to přírodovědný obor, má mnoho využití a dává obecný přehled,“ popisuje Dalimil.

Program letního biologického kempu připravil vedoucí katedry biologie Martin Jáč. „Budou mít půldenní botanická laboratorní cvičení zaměřená na mechorosty a řasy, celodenní botanicko-zoologická a částečně i geologická exkurze do oblasti Litovelského pomoraví. Ve čtvrtek následuje pitevní praktikum různých bezobratlých živočichů. Studenti budou pitvat jednak žížalu, tradičního bezobratlého živočicha a potom madagaskarského švába,“ přibližuje Jáč.

02923845.jpeg

Pedagogická fakulta pořádá letní kempy letos poprvé a podle Markéty Šemberové z Centra celoživotního vzdělávání ji mile překvapil ohlas studentů.

„Studenti to uvítali. Na konci každého kempu jim rozdáváme hodnotící dotazníky, abychom měli nějakou zpětnou vazbu. Vesměs jsou ohlasy pozitivní a líbí se jim to,“ uzavírá Šemberová.

Proto podle Markéty Šemberové počítají s tím, že příští rok mohly letní kempy na pedagogické fakultě pokračovat.

autor: bam
Spustit audio

Související