Pavel Š. měl podle státního zástupce Krajského soudu v Plzni Romana Šustáčka na přítelkyni Miroslavu K. žárlit. „Opakovaně na ni naléhal, aby mu posílala z domova na e-mailovou adresu fotografie svého přirození. Ty musela pořizovat tak, aby současně u jejího přirození byl i lístek s datem a časem pořízení fotografie, čímž si ověřoval, zda je přítelkyně doma a ne někde s jinými muži,“ řekl Šustáček.

„Přítelkyni také prostřednictvím SMS zpráv vyhrožoval zabitím, ublížením na zdraví, přejetím jejího psa, dále, že jí do přirození strčí pistoli a zmáčkne ji. Také přikládal pistoli ke spánku a chtěl po ní přiznání, aby mu řekla, zda má jiného muže,“ dodal státní zástupce.

Vinu popírá, prý chtěl rozchod

Pavel Š. vinu u soudu odmítá. „Psal jsem jí vulgární SMS zprávy, abych ji od sebe odradil, jsem se s ní chtěl rozejít, ale ona nechtěla. Fotky svého přirození mi posílala sama. Oba dva jsme si posílali své nahé fotky. Také jsem se jí zeptal, co by na její nahé fotky řekli její rodiče. Už jsem toho měl dost, posílat dál fotky se mi nelíbilo a chtěl jsem rozchod,“ řekl Pavel Š.

„Miroslavě jsem zbraň ke spánku nikdy nepřiložil. Vyhrožoval jsem jí, že stáhnu jejího psa z kůže, ale to bych nikdy neudělal. Nechtěl jsem jí ohrozit na životě, ani ublížit. Z toho, z čeho mě tady u soudu viní obžaloba, jsem nic neudělal,“ hájil se.

Syndrom týrané ženy

Miroslava K. trpí podle soudních znalců syndromem týrané ženy. „Ten se u ní projevuje podřízeností, neprůbojností a opakovaným tolerováním agrese. Jedná se o přecitlivělou osobnost, která snadno podlehla kontrole a psychickému vydírání svého partnera. V době konfliktu soužití trpěla depresemi a úzkostmi z fyzického napadání a vyhrožování smrtí,“ stojí v posudku soudních znalců. Muži hrozí až 12 let vězení, soud pokračuje výslechy znalců.

VIDEO: Chybí 900 utajených bytů pro týrané Čechy. Expertka: „Násilník je pronásleduje a bije na ulici!“