Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

O víkendu přivítá biatlonisty široká běloruská náruč. Charvátová, Václavík a spol. se chystají na MS

Biatlonová reprezentace se v těchto dnech rozdělila na dvě části. Zatímco jedna zamířila na jih Evropy na soustředění, druhá na východ do Běloruska na letní světový šampionát. V sobotu jsou na programu sprinty mužů a žen a v neděli se pojedou stíhací závody. Přímé přenosy nabídne ČT sport i web ctsport.cz.

Lucie Charvátová
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

V loňském roce ukořistila česká reprezentace na domácím mistrovství světa v letním biatlonu celkem 13 cenných kovů. Do běloruského střediska v Raubiči u Minsku však odcestovala značně odlišná sestava.

Medailisté z Vysočina arény se totiž na novou sezonu připravují ve slovinské Pokljuce a italské Anterselvě. Na světovém šampionátu se představí v seniorské kategorii Ludmila Horká, Lucie Charvátová, Anna Tkadlecová, Adam Václavík a Milan Žemlička.

"Mistrovství světa na kolečkových lyžích vnímáme jako možnost rozbít tréninkové stereotypy, protože letní příprava je opravdu hodně dlouhá," říká trenér Aleš Ligaun.

Je nám líto, video expirovalo.
Na mistrovství světa v letním biatlonu se představí pozměněná česká sestava

Reprezentanti půjdou do závodů z plné přípravy. "Pořád je to součást tréninku, na kterou jsme se nijak zvlášť nepřipravovali. Ale půjdu do toho s maximálním nasazením," uvedla ostřílená Lucie Charvátová.

Kompletní česká špička by se pak měla představit i spolu s mladšími nadějemi na domácím mistrovství na přelomu srpna a září. "Věřím, že svými výkony v Bělorusku pozveme naše fanoušky do Letohradu na český šampionát," uvedl trenér juniorů Michael Málek.

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články