Trenérka Plíškové Martínezová znovu aspiruje na uvedení do tenisové Síně slávy

22. 8. 2019, 15:54
Aktuality 0
Španělé Conchita Martínezová a Sergi Bruguera, Chorvat Goran Ivaniševič a Švéd Jonas Björkman jsou kandidáty na uvedení do tenisové Síně Slávy v Newportu pro rok 2020. Všichni čtyři byli v nominaci už vloni, do elitní společnosti ale nakonec uvedeni nebyli.

Současná trenérka české tenistky Karolíny Plíškové Martínezová je někdejší světovou dvojkou. Během kariéry získala 33 titulů ve dvouhře včetně wimbledonského v roce 1994. Ve čtyřhře přidala 13 titulů, vyhrála tři deblové olympijské medaile a pětkrát pomohla Španělsku k výhře ve Fed Cupu.

Ivaniševič se zapsal do historie wimbledonským triumfem v roce 2001. V Londýně tehdy jako 125. hráč světového žebříčku startoval na divokou kartu a dosud je nejníže postaveným šampionem v All England Clubu. Navíc je stále jediným tenistou, který kdy získal grandslamovou trofej na divokou kartu. Někdejší světová dvojka má ve sbírce navíc bronzové medaile z olympijských her 1992 v Barceloně ve dvouhře i čtyřhře.

Antukový specialista Bruguera ovládl v letech 1993 a 1994 Roland Garros, vyhlášený deblista Björkman má na kontě kariérní Grand Slam ve čtyřhře. Celkem na grandslamových turnajích posbíral devět deblových trofejí.

Jména nových členů Síně slávy budou na základě hlasování komise a fanoušků oznámena v lednu, slavnostní uvedení je naplánováno na 18. července v Newportu. Z českých tenistů byla naposledy oceněna Helena Suková, jako osmá v pořadí byla mezi elitu uvedena v roce 2018.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist