Stovky mladých křesťanů dnes míří na Valašsko

Stovky mladých křesťanů dnes míří na Valašsko
22. srpna 2019 Události Autor: Mariana Ambrožová

Vsetín do neděle opět hostí multižánrový křesťanský festival UNITED. Jeho devátý ročník nese podtitul „Srdeční záležitost.“

Foto: Festival UNITED

Mezi letošní novinky patří koncertní worship večery, kaple s přednáškami inspirovanými stylem konferencí Ted nebo vlastní festivalová kapela UNITED band.

Program nabídne tradičně hudební vystoupení na několika pódiích, zamyšlení nad biblickými texty, workshopy, přednášky nebo divadla. Kromě tuzemských hudebníků zvou pořadatelé také na zahraniční interprety.

Hned úvodní večer na vsetínském Dolním náměstí zahraje britská zpěvačka Lucy Grimble, zítra se představí Martin Smith, jeden z nejznámějších autorů chválových písní na světě. „Je velmi těžko lapitelný, má toho opravdu hodně. Ani letošní koncert nebylo možné dlouho potvrdit. Nakonec mi napsal sám Martin, že by rád přijel, protože se mu festival UNITED líbí,“ popsal dramaturg zahraničních kapel Lukáš Hradil s tím, že o vystoupení tohoto britského hudebníka usilovali pořadatelé vsetínské přehlídky několik let.

Část festivalu se koná na vsetínských náměstích a ulicích, je tak přístupný zdarma široké veřejnosti. Zároveň však pořadatelé prosí o finanční podporu akce, kterou není možné pokrýt pouze ze vstupného.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony