bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pozitivní zpráva pro Ottawu. White se Senators upsal na dalších šest let

22. srpna 2019, 18:51

Ondřej Mach

Po další mimořádně špatné sezoně dostali fanoušci Ottawy alespoň malý důvod k radosti. Chráněný volný agent Colin White se s klubem dohodl na nové smlouvě, která jej v organizaci udrží až do roku 2025. Dvaadvacetiletý útočník si průměrně vydělá 4,75 milionů dolarů.

White je jedním z mála chráněných volných hráčů, kteří se již dočkali nového kontraktu. Situaci na trhu brzdí především tahanice okolo Mitche Marnera. Zřejmě největší hvězda mezi RFA (Restricted free agents) stále nenašla společnou řeč s torontskými Maple Leafs a podle toho to vypadá s ostatními velkými jmény. 

„Myslím, že je to Colinova zásluha,“ uvedl generální manažer Senators Pierre Dorion. „Bavili jsme se o tom, že nechceme, aby vynechal tréninkový kemp. Víme, co se děje v lize. Z naší strany jsme to zvládli.“

Dvaadvacetiletý White se rychle stal jednou z klíčových osobností týmu, v němž právě probíhá přestavba. Ve své první kompletní sezoně v National Hockey League nastoupil k 71 utkáním, vstřelil 14 branek a přidal 27 asistencí. 

„Myslím, že to je správný krok pro mě i pro Ottawu,“ vyjádřil se White. „Jsem velmi hrdý, že dalších šest let budu Senátorem. Všichni jsme blízcí přátelé, užíváme si společný čas. Nemyslím si, že by mě museli přesvědčovat. V týmu máme spoustu skvělých hokejistů.“

Dlouhodobý kontrakt by pro mnoho hráčů znamenal větší tlak, ten si ale White nepřipouští. „Myslím, že na mě bude menší tlak - prostě můžu jen hrát,“ podotkl. „Mým cílem je určitě smlouvu dodržet, každý rok se zlepšovat a pokračovat v tom ve všech směrech.“

Nadšení z podpisu talentovaného útočníka neskrývá ani Dorion. „Letos v naší hře uvidíte velký rozdíl,“ pravil sedmačtyřicetiletý funkcionář. „Colina považujeme za jednoho z našich klíčových mladých hráčů, který nám pomůže uspět jak v krátkodobém, tak dlouhodobém horizontu. Skvěle bruslí, může hrát přesilovky i oslabení a je vůdcem, který miluje hokej a naše město.“

White se stane druhým nejlépe placeným hráčem Ottawy za dvaatřicetiletým Bobbym Ryanem. Kromě toho je jediným hráčem od roku 2014, jenž s klubem podepsal delší než pětiletý kontrakt a společně s Ryanem a Nikitou Zaitsevem má delší smlouvu než do konce sezony 2020/21. 

Nového trenéra Senators D. J. Smitha jistě potěší, že mladého forvarda může využít na centru i na křídle. „Předpokládáme, že bude nastupovat jako centr,“ řekl Dorion rádiu TSN 1200. „Líbí se nám jeho univerzálnost, se svojí rychlostí může klidně hrát na křídle.“

Rodák z Hanoveru byl kanadským celkem draftován v roce 2015 jako celkově 21. v pořadí. Po draftu hrál ještě dva roky za Boston College, premiéru v dresu Senátorů si odbyl v sezoně 2016/17. V NHL doposud odehrál 94 zápasů a zaznamenal 47 bodů za 16 branek a 31 asistencí. 

Setrvání Whitea v organizaci by Dorionovi mohlo pomoct při vyjednávání s dalšími klíčovými hráči Thomasem Chabotem nebo Bradym Tkachukem. Prvně jmenovaný se chráněným volným agentem stane příští léto, druhý v roce 2021. 

„Podíváme se, co je nejlepší pro organizaci. Snad se hráči jako Colin budou chtít podílet na dlouhodobém úspěchu. Doufám, že naši fanoušci jsou šťastní, že se nám podařilo uzavřít smlouvu,“ uzavřel.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.