Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Junior Čejka opět posunul český rekord. Na 50 metrů znak postoupil do finále MS

Z třetího místa postoupil do finále juniorského šampionátu v Budapešti, více ho ale možná těší vylepšení absolutního českého rekordu. Jan Čejka znovu posunul čas historických tabulek a výkonem 25,22 sekundy si zaplave o medaile na distanci 50 metrů znak. Nestačil jen na Američana Wyatta Davise (25,16) a Itala Thomase Ceccona (25,20).

Čejka ubral 11 setin oproti rozplavbě, v níž překonal o desetinu sekundy dubnový čas Tomáše Franty z Eindhovenu. V rozplavbách dokonce nenašel přemožitele. Finále ho čeká v pátek.

Osmnáctiletý svěřenec trenéra Martina Kratochvíla z Pardubic má příležitost navázat na vydařené červencové mistrovství Evropy juniorů v Kazani, kde získal bronz na znakařské stovce a dvojnásobnou trať vyhrál. Ve finále této disciplíny posunul český seniorský rekord na 1:57,51 a na pouhou setinu sekundy se přiblížil k olympijskému limitu.

V Budapešti se Čejka postaral o první finálovou účast českých plavců, na znakařské stovce byl předtím devátý. Juniorské rekordy zaplavali Sebastian Luňák na 100 metrů motýlek (53,52) a Adam Hlobeň na kraulové dvoustovce (1:49,44).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články