22. srpna 2019 • 20:59

Veselý i Rosol zvládli druhé zápasy kvalifikace. Od US Open je dělí jedna výhra

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenisté Jiří Veselý a Lukáš Rosol mají na dosah start v hlavní soutěži US Open. Oba daviscupoví reprezentanti dnes v New Yorku zvládli i druhé zápasy v kvalifikaci a postoupili do posledního kola.



Stočtyřicátý hráč světa Veselý porazil ve 2. kole po dvou a tři čtvrtě hodinách 6:4, 5:7, 7:5 žebříčkově lépe postaveného Jasona Junga z Tchaj-wanu. Posledním soupeřem českého tenisty, jenž se loni ze závěrečného grandslamu sezony odhlásil kvůli zranění třísla, bude italský veterán Paolo Lorenzi.

Dokonce už od roku 2016 čeká na start v hlavní soutěži US Open Rosol, jenž do závěrečného kola postoupil po výhře 6:1, 7:5 nad Italem Salvatorem Carusem. Kvalifikaci zakončí utkáním s Bělorusem Jegorem Gerasimovem.

Do třetího kola postoupily ve středu Tereza Martincová s Denisou Allertovou, které dnes chtěla napodobit Krejčíková. Česká tenistka si ale hned v druhém gamu utkání proti Američance Asie Muhammadové při špatném došlápnutí poranila chodilo pravé nohy. Po ošetření a pokusu o odehrání ještě jedné výměny musela elitní česká deblistka vzdát a kurt opouštěla na vozíčku.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud