Veselý a Rosol jsou ve 3. kole kvalifikace US Open, Krejčíková vzdala

22. 8. 2019, 20:04
Aktuality 1
US OPEN - Jiří Veselý a Lukáš Rosol v New Yorku zvládli i druhé kolo kvalifikace a jediná výhra je dělí od postupu do hlavní soutěže. Ze hry venku je naopak Barbora Krejčíková, která už v průběhu druhého gamu vzdala.
Jiří Veselý (© Česká sportovní)

Jiří Veselý v prvním vzájemném duelu zdolal 6-4 5-7 7-5 Jasona Junga z Tchaj-wanu a při své premiéře v kvalifikaci US Open postoupil do závěrečného třetího kola.

V něm se šestadvacetiletý rodák z Příbrami, jenž se loni ze závěrečného grandslamu sezony odhlásil kvůli zranění třísla, střetne s italským veteránem Paulem Lorenzim (h2h 3-1).

Lukáš Rosol ve druhém kole porazil 6-1 7-5 Itala Salvatora Carusa. O start v hlavní soutěži se 34letý Čech, který si na US Open zahrál naposledy v roce 2016, utká s Bělorusem Egorem Gerasimovem (h2h 1-2).

Barbora Krejčíková ani na pátý pokus kvalifikací US Open neprojde. Dnes v utkání 2. kola proti domácí Asii Muhammadové vzdala už v průběhu druhého gamu a nenaváže tak na skvělé singlové výsledky z jarních turnajů ITF.

Česká tenistka si hned v úvodu utkání při špatném došlápnutí poranila chodilo pravé nohy. Po ošetření a pokusu o odehrání ještě jedné výměny musela elitní česká deblistka vzdát a kurt opouštěla na vozíčku.

Krejčíková nedohrála také kvalifikaci letošního French Open, na kterém vzdala utkání prvního kola kvůli nemoci.

Ve čtyřhře by Krejčíková měla ve Flushing Meadows obhajovat semifinále s Kateřinou Siniakovou. Nyní je ale start elitní české deblové dvojice hodně nejistý.

Už ve středu se z druhého kola kvalifikace dostaly Denisa Allertová a Tereza Martincová. Šestadvacetiletá Allertová bude o účast na US Open bojovat proti dvacetileté Australance Priscille Honové, čtyřiadvacetiletá Martincová se utká se Slovenkou Kristínou Kučovou.

• GRANDSLAM US OPEN 2019 •
USA / New York, tv. povrch, 57.238.700 dolarů
čtvrteční výsledky (22. 08. 2019)
• Kvalifikace dvouhry mužů - 2. kolo •
Rosol (ČR) - Caruso (6-It.) 6-1 7-5
Veselý (ČR) - Jung (23-Tchaj-wan) 6-4 5-7 7-5
• Kvalifikace dvouhry žen - 2. kolo •
Muhammadová (USA) - Krejčíková (ČR) 1-0 / skreč K.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
EllNino
Super, Lukyna jsem tak nějak i čekal, že by mohl, Jirka to vydřel, ideální to není, ale aspoň, že výhra ...

Finále kvaldy...
Lukáš - Egor Gerasimov (přestřelka, ale hratelné)
Jiří - Paolo Lorenzi (snad to dá, to by byla velká škoda)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist