Novinka: Maxxis Dissector - sjezdová a enduro guma podle Troye Brosnana

Autor: Keli, vydáno: 23.8.2019

Vliv továrních jezdců značky Maxxis na pláště je nepopiratelný. Předchozí novinku určenou pro gravity disciplíny pomáhal designovat Greg Minnaar a další letošní novinku – model Dissector – si pod křídla vzal austraský sjezdař Troy Brosnan. Zde jsou základní informace.

Maxxis Dissector je určen pro agresivní ježdění na suchých a rychlých drahách. Cílem bylo dosáhnout lepšího odvalování při zachování stejného chování zatáčení jako mají jiné pláště z nabídky Maxxisu. Jedná se o univerzální gumy ve smyslu použití, Dissector bude fungovat jak na předním, tak zadním kole – zde se bavíme především při osazení na enduro kole, pokud jej budeš chtít nahodit na sjezďáka, tak Maxxis doporučuje dát jej dozadu a dopředu doplnit více oštuplíkovaným pláštěm typu Assegai či Minion DHF.

Pro zajímavost, název Dissector je odvozen od nástroje, který se používá v lékařství a například i při pitvě, slouží k disekci – vypreparování části těla pro diagnostické účely.

Aktuálně jsou k dispozici pouze třísměsové varianty 3C MaxxTerra (jezdivější) a 3C MaxxGrip (lepivější), nicméně ze zkušenosti víme, že pokud bude plášť úspěšný dočkáme se i dalších verzí. To samé platí i o zesílení boku, nyní lze vybírat pouze z dvojitého butylového boku a nebo lehčí Exo verze. Plášť bude v nabídce pouze v jedné šíři – 2,4 palce a všechny verze budou se skládací patkou. Označení Wide trail (WT) znamená, že je určen pro ráfky s vnitřní šířkou 30–35mm.

Dle neoficiálních zpráv by na českém trhu bychom tento plášť mohli očekávat v březnu 2020.

Rozměr Hmotnost Směs Provedení Určení
27.5×2.40WT 1130g 3C MAXXGRIP 3C/TR/DH Downhill
27.5×2.40WT 787g 3C MAXXTERRA 3C/EXO/TR Mountain
29X2.40WT 1206g 3C MAXXGRIP 3C/DH/TR Downhill
29X2.40WT 861g 3C MAXXTERRA 3C/EXO/TR Mountain

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel krabica 1.9.2019 v 20:08

    Chci tu EXO verzi 27.5 hned! :-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí