Počasí, které si vychutnáme? Konec prázdnin ve VELKÉM STYLU!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. srpna 2019 5:15 | Aktualizováno: 23. srpna 2019 20:02

Ačkoliv některé předpovědi počasí počítaly s tím, že příští týden se v Česku začne ochlazovat, opak bude pravdou. Od víkendu do minimálně poloviny týdne budou Česku sužovat tropy. Teploty vyrostou během dne až na 32 stupňů.

Počasí nás ještě překvapí. Některé zejména zahraniční modely ukazovaly, že počasí na konci prázdnin se ponese v duchu postupného ochlazování. Český hydrometeorologický ústav ale v aktuální předpovědi uvádí, že teploty vyrostou až na 32 stupňů, a nějakou dobu se tam udrží.

Tropy se začnou objevovat už v sobotu, že bude bude skoro jasno až polojasno, během dne přechodně až oblačno a místy se objeví přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty vyrostou na 26 až 30 °C.

V neděli bude polojasno až oblačno, místy se opět ukáží přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty vyrostou na 18 až 14 °C, nejvyšší denní teploty na 28 až 32 °C.

V pondělí bude nadále polojasno až oblačno, opět místy s přeháňkami nebo bouřkami. Nejnižší noční teploty zůstanou na 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty se také udrží na 28 až 32 °C.

Do konce pracovního týdne bude převážně polojasno, místy se mohou ukázat přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty se ale po celou dobu udrží na 18 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty pak zůstanou na 27 až 32 °C.

Témata: Počasí Léto