Neobvyklá návštěva na táboře: Děti si tam vyzkoušely práci policistů
Foto: Policie ČR
Chomutov

Chomutov - Ve čtvrtek dopoledne policisté z kadaňského obvodního oddělení s chomutovskou kolegyní z oddělení tisku a prevence navštívili Kemp Prunéřov. Tam si závěr prázdnin na táboře užívají děti ve věku 6-18 let.

Tento tábor je pořádán organizací Světlo Kadaň, z.s., která se mj. zabývá preventivní činností pro mládež, dospělé a rodiny a je určen pro děti ze sociálně vyloučených lokalit a nízkoprahových center.

"Policisté dětem při návštěvě ukázali, jaké vybavení musí mít u sebe policista sloužící na obvodním oddělení, dále vybavení příslušníků pořádkové jednotky a služební vozidlo. Některé součásti vybavení si děti také osobně vyzkoušely a zejména chlapci se posadili i do služebního vozu. Velký zájem pak u dětí vyvolala možnost vyzkoušet si práci kriminalistického technika – tedy snímání otisků," přibližuje návštěvu policistů na táboře mluvčí Miroslava Glogovská.

Děti si tak zahrály na policisty i zločince, když si navzájem braly otisky prstů a dlaní. Výstupy své práce si pak děti mohly ponechat. Po krátké diskuzi na téma bezpečného chování byly děti za svou aktivitu odměněny drobnými dárky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru