‚Ztratil jsem veškerou motivaci trápit se dál na kole.‘ Cyklistický šampion Kittel ukončil kariéru

Německý cyklista Marcel Kittel ukončil v 31 letech profesionální kariéru. Vítěz čtrnácti etap na Tour de France nezávodil už od května, kdy vypověděl smlouvu se stájí Kaťuša-Alpecin a vzal si čas na rozmyšlenou. V pátek oznámil, že se do světového pelotonu už nevrátí.

Tento článek je více než rok starý.

Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marcel Kittel na Tour de France (archivní foto)

Marcel Kittel na Tour de France (archivní foto) | Zdroj: Reuters

„Velká otázka posledních měsíců byla: můžu a chci ještě sportu obětovat tolik, kolik je na špičkovou světovou úroveň potřeba? A dnes už mám odpověď. Ne, už to nechci, protože všechna ta omezení profesionálního sportovce mají čím dál větší dopad na to, jak jsem spokojený s životem,“ uvedl Kittel.

V rozhovoru pro magazín Spiegel přiznal, že už mu nevyhovoval neustálý tlak. „Bolest definuje sport, svět, ve kterém žiješ. Ztratil jsem veškerou motivaci k tomu, abych se dál trápil na kole,“ řekl.

Dvojnásobný juniorský mistr světa v časovce si během kariéry připsal ve světovém pelotonu celkem 89 vítězství. Vedle 14 triumfů na Tour zaznamenal sprinterský specialista mimo jiné čtyři etapová vítězství na Giru d'Italia a jedno na Vueltě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme