InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ron Hutchinson: Moje tango – divadelní drama

    sobota 20.4 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Vernisáž výstavy obrazů Jakuba Sajlera

    sobota 20.4 14:00 - Městský úřad – Sloupová síň, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zaběhněte si s duší o kolečko víc. Na táborském Žižkově náměstí

TÁBOR - Už popáté se roztočí kolečko pro duševní zdraví v sobotu 24. srpna na táborském Žižkově náměstí. Akci O kolečko víc pořádá táborská organizace Fokus, která pomáhá lidem s duševními nemoceni.


V sobotu od 15 až do 16.30 hodin každou čtvrthodinu odstartuje žertovný závod O duši. Do závodu s velkou duší od kola kolem Žižkova náměstí se mohou na místě nebo předem na webových stránkách Fokusu přihlašovat jednotlivci, rodiny i celé týmy. Symbolické startovné je 50 korun pro jednotlivce, 100 pro rodinu a 200 korun pro partu kamarádů. Výtěžek akce poputuje na podporu služeb pro duševní zdraví v Táboře. Nebude chybět nápaditá dražba a další překvapení.

Od 17 hodin následuje na Žižkově náměstí koncert kapely Peshata pro Fokus. Od 19 hodin se pak bude s Hankou Stehlíkovou a studiem Grand až do noci tančit. Letošní novinkou je Psycholampa designérky Anny Marešové a jedinečnou příležitostí bude zapojení do Hodin pro duševní zdraví. "Kdokoliv, kdo nás chce podpořit, věnuje hodinu svého času - například hodinu servisu počítačů, hodinu výuky cizího jazyka, hodinu nějaké sportovní aktivity a podobně. Svou hodinu ocení obvyklou částkou. My na základě toho vystavíme Poukázku na hodinu pro duševní zdraví, kterou nabídneme. Kdo poukázku koupí, si pak tu hodinu vybere od toho, kdo ji daroval. Vtip je v tom, aby to byla činnost, která dárce baví, protože tak bude dělat dobře svému duševnímu zdraví. Ten, kdo si hodinu koupí, také udělá něco pro své duševní zdraví, protože získá zážitek, nebo vyřeší svůj problém. A protože peníze za hodinu putují do Fokusu, také putují na podporu duševního zdraví," popsala Radka Rybáková z Fokusu. Název O kolečko víc na startu této tradice symbolizoval, že duševní nemoci jsou dnes běžné a lidé s nimi pacienti jako všichni ostatní.

Sobotní akci na náměstí podpoří nadace Divoké Husy, která zdvojnásobí výtěžek.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace