Režisérka Kohoutová: Smrt Havlovy exmilenky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Režisérka Kohoutová: Smrt Havlovy exmilenky!

Anna Kohoutová (†87) v mládí.
Anna Kohoutová (†87) v mládí. (Foto Aha! - David Kundrát, Martin Přibyl, fb)

Příjmení Kohoutová získala sňatkem se spisovatelem Pavlem Kohoutem (91) a Václav Havel (†75) se kvůli ní málem rozvedl. Anna Kohoutová (†87), která se stala milenkou bývalého prezidenta, trpěla mnoho let alzheimrem. Ve čtvrtek zemřela v LDN v Roztokách. 

Andulka, jak jí láskyplně říkali její blízcí,﷯ měla s Kohoutem tři děti. Dcera, spisovatelka Tereza Boučková (62) ve čtvrtek na sociální síť napsala: „Před chvílí mi umřela maminka. A včera zrovna dávali v televizi Zemský ráj, scénář k tomu filmu jsem napsala jako poctu právě téhle skvělé, krásné a statečné ženě. Je mi hrozně smutno. A přitom jsem jí přála, aby odešla. Vzpomeňte si všichni, kdo jste ji znali. Děkuju.“ Ve zmíněném filmu ji ztvárnila Vilma Cibulková (56) a Václava Havla Ondřej Vetchý (57).

Krásná hnědovláska původem z bývalé Jugoslávie﷯ byla Havlovou velkou láskou v době, kdy byl ženatý s Olgou (†62). „Pokud se našla žena, která měla vůbec šanci rozbít pevný svazek Olgy s Václavem, byla to bývalka jednoho z jeho největších přátel (Pavla Kohouta, pozn. red.) a tenkrát k rozvodu téměř došlo. Nebylo to v tom, že měl milenku. Nevěrný byl už dříve a často cítil jakousi povinnost o tom Olgu informovat. Tentokrát to však bylo jiné. Havel se hluboce zamiloval...“ prozradil Michael Žantovský (70) v knize Havel.

Přímo z náruče krásné Andulky putoval Havel v roce 1979 do vazby, kde ho čekalo zatím nejdelší odloučení od manželky i milenky – na dobu čtyř a půl let. Během té doby se z Anny a Olgy staly blízké přítelkyně, které si navzájem předčítaly jeho dopisy z vězení. Nikdy v nich nezapomněl Annu pozdravovat... Krátce po návratu z vězení se ale Havel zakoukal do psychoterapeutky Jitky Vodňanské (75) a řešil dilema, zda je »mravné a odpovědné«, že chodí s Andulkou, zároveň se přátelí s Jíťou a přitom všem se cítí patřit k manželce Olze, která v té době navázala vztah s hercem Janem Kašparem (†60). Nakonec Havel pustil k vodě obě milenky a po Olžině smrti si vzal herečku Dagmar Veškrnovou, dnes Havlovou (66).

Pomáhala režisérům

Anna Kohoutová se taky navždy zapsala do televizní historie. Dlouhá léta pracovala v Československé televizi jako pomocná režisérka, podílela se např. na vzniku seriálů Žena za pultem (1977), Nemocnice na kraji města (1977), Plechová kavalérie (1979) či Doktor z vejminku (1982).

Kohoutovy ženy

První manželkou Pavla Kohouta byla »pyšná princezna« Alena Vránová (87), se kterou se na vlastní přání oženil v den Stalinových narozenin. Děti spolu neměli. Druhou byla právě Anna. Třetí manželkou je od roku 1970 scenáristka a spisovatelka Jelena Mašínová (78).

 Michael Žantovský vzpomíná na tlumočení projevu Václava Havla v americkém kongresu

Video se připravuje ...



Přečtěte si
st.rec
24. 8. 2019 • 09:54

Celá ta morální a j-elitní společnost se točila kolem 3,14či a nakonec chudák Dáša aby platila věnec.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.