Zábavu, ale především duchovní prožitek nabízí pořadatelé festivalu UNITED

Zábavu, ale především duchovní prožitek nabízí pořadatelé festivalu UNITED
24. srpna 2019 Události Autor: Mariana Ambrožová

Ve Vsetíně vrcholí křesťanský festival UNITED. Program potrvá do pozdních nočních hodin a většina účastníků se zdrží do zítřka, kdy navštíví bohoslužby svých denominací.

Foto: Festival UNITED

V úvodní čtvrteční večer vsetínské Dolní náměstí roztančila Lucy Grimble, v pátek se o to postaral Martin Smith. Hudebníci z Velké Británie byli velkým lákadlem devátého ročníku festivalu.

Dorazily stovky lidí všech generací. O dětský program se například postaral Pavel Helan, který dnes vystoupí i na hlavním pódiu při dopoledním komponovaném programu. Jeho součástí bude kromě hudby také modlitba a promluva. Pro sobotní dopoledne si zamyšlení připravil ředitel Sekce pro mládež České biskupské konference Kamil Strak. „Líbilo se mi, že všichni hlavní řečníci jsme se setkali v průběhu roku. Modlili jsme se a přemýšleli jsme, co nám téma říká, co ze svého života bychom mohli mladým lidem předat,“ přiblížil přípravu Kamil Strak, jak pětice hlavních řečníků motto festivalu „Srdeční záležitost“ zpracovávala.

Mezi novinky programu devátého ročníku festivalu UNITED patří kaple, kde téměř celýpetr_hust_zivac festival různí řečníci promlouvají o úryvcích Matoušova evangelia. „Byl hlad po čistém slovu Božím. Lidé jsou moc rádi za tematické odborné semináře, ale chtěli jenom tak vypnout a zklidnit se s výkladem Božího slova. Ta zamyšlení jsou do dvaceti minut, pak následují rozjímání, diskuse a modlitby,“ s tím, že nový koncept programu v kapli má mezi účastníky úspěch.

Část programu přenáší živě Televize Noe, dívat se můžete dnes od 18 hodin.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony