bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Inspirace Babcockem? Ottawa bude bez kapitána, Senators nenašli Karlssonova nástupce

24. srpna 2019, 8:00

Tomáš Zatloukal

Na platech pro hokejisty šetří každý dolar a vypomáhají si tím, že zaměstnávají marody. Do arény v hokejem posedlé Kanadě nejsou schopni nalákat plné tribuny. Jejich majitel je fanoušky nenáviděn a vyháněn pryč. Senators působí jako loď, která se bez cíle plaví neutěšenými vodami. A ta loď nebude mít kapitána. Ottawský kouč D.J. Smith nikoho nevybral.

Senátoři už dlouhé měsíce vzbuzují stejný dojem.

A ten dojem není vůbec dobrý.

Ottawský klub postrádá jasný směr, generální manažer Piere Dorion má ruce svázané nízkým rozpočtem, předváděná hra a výsledky byly v minulé sezoně ostudné.

NHL momentálně nemá slabšího článku než právě Sens.

Navenek to potvrzuje i poslední zpráva z Ottawy, do sezony 2019/2020 vstoupí bez kapitána. Nutně však nemusí jít o další známku apatie, ale o inspiraci trenérskou legendou.

Senátory totiž v novém ročníku ze střídačky povede D.J. Smith, v rámci zámořské soutěže kouč nováček. A také muž, kterého si Dorion vyhlédl u arcirivalů v Torontu. Smith byl poslední čtyři roky jedním z Babcockových asistentů u Maple Leafs.

Nyní začíná jeho ottawská éra a začne bez zvoleného kapitána.

Toho od odchodu Diona Phaneufa na jaře 2016 nemají ani Javorové listy. Babcock nechtěl někomu za každou cenu našívat na dres céčko, nového lídra nechával během postupné přestavby torontského kádru dorůst. A teď jím klidně může být Auston Matthews, nabízí se i John Tavares.

Ve fázi rekonstrukce je i mančaft Senátorů. A tak se dá pochopit, že Smith volí stejný přístup jako jeho učitel.

"Ne, nebudeme mít kapitána. Ten se vyprofiluje časem. Nejdůležitější je, aby se teď starší hráči stali mentory pro ty mladší a také aby na sebe vzali zodpovědnost za výsledky a chodili před novináře. Je to na nich a na mě," míní Smith.

Ottawa je bez muže s céčkem na prsou od odchodu Erika Karlssona, který plnil funkci dlouhých pět let. Byl devátým kapitánem v klubové historii, tím nejikoničtějším je bezesporu jiný Švéd Daniel Alfredsson.

Ten vedl Senátory neskutečných 13 let.

Lídr takového formátu zatím v Ottawě chybí. Schopný vůdce by ovšem mohl vyrůst třeba z Bradyho Tkachuka, jehož do takové role předurčuje mládežnická kariéra i geny, či Thomase Chabota. Čerstvě podepsaný Colin White je další kandidát.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.