Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Česko

Muž u stanice metra vážně zranil dva lidi. Měl útočit nožem, policie zadržela podezřelého

Policie v pražských Stodůlkách vyšetřuje páteční útok. foto: iDNES.tv

Praha - V pražských Stodůlkách útočník v pátek večer na ulici vážně zranil dva lidi. Zraněný muž a žena byli převezeni do nemocnic, podezřelého muže policie zadržela.
  8:37aktualizováno  11:42

Incident se odehrál v ulici Neústupného poblíž metra Luka, řekl mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Serveru Lidovky.cz sdělil, že kriminalisté na případu stále pracují, a tak žádné další informace prozatím nemůže potvrdit, budou nicméně zveřejněny okolo dvanácté hodiny v tiskové zprávě. Podle serverů Novinky.cz a tn.cz útočník dva lidi pobodal nožem.

Muž na Hodonínsku pobodal tři lidi. Policie motiv zatím nezná

Pražská záchranná služba podle informací mluvčí Jany Poštové z místa odvezla dvě vážně zraněné osoby. Zhruba padesátiletou ženu převezli na ARO motolské nemocnice a jednašedesátiletého muže do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích. Podle serveru iDNES.cz měly oběti bodná a řezná zranění. 

Policejní hlídky vyjely na místo v pátek před 20:00 na základě několika oznámení od občanů, podle kterých neznámý muž napadal v parku a mezi zaparkovanými vozidly muže a ženu. „Zatímco záchranáři poskytovali první pomoc zraněným, policisté prohledávali okolí, neboť nebylo v tu chvíli zcela jasné, zda neútočilo více osob. Další hlídky se vydaly po pravděpodobné stopě útočníka, který se měl nacházet podle svědků v přilehlých ulicích. Po několika desítkách minut od oznámení byl útočník zadržen přibližně 400 metrů od místa události,“ popsal situaci Rybanský. Muž byl podle něj značně agresivní, policisté museli použít donucovací prostředky včetně hrozby namířenou střelnou zbraní.

Policisté část parku uzavřeli. Na případu pracují kriminalisté krajského ředitelství a druhého policejního obvodu.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!