Nejzvučnější jména v ČFL: Pátý nejmladší střelec Ligy mistrů, borci se starty v top ligách i vítěz Poháru UEFA

Nejzvučnější jména v ČFL: Pátý nejmladší střelec Ligy mistrů, borci se starty v top ligách i vítěz Poháru UEFA

Je dobře známo, že v nejvyšších amatérských soutěžích najdeme celou řadu známých fotbalových jmen s úspěšnými kariérami. Platí to pochopitelně i o České fotbalové lize. Víte, že po třetiligových trávnících pobíhá jeden z nejmladších střelců v historii slavné Ligy mistrů, vítěz Poháru UEFA, bývalí reprezentanti i borci se zkušenostmi z top evropských lig? Podívejte se na největší osobnosti třetí nejvyšší tuzemské soutěže.

Přehlídku zvučných jmen v ČFL začneme ve Štěchovicích, ve dvoutisícovém městysu na Praze-západ. Barvy tamního klubu oblékají hned dva exligisté. Obranu řídí z pozice stopera pětatřicetiletý Štěpán Kučera, někdejší hráč Jablonce a Sparty, s níž slavil mistrovský titul, který sbíral zkušenosti i v Belgii a pět let si vydělával v Kazachstánu. Do Štěchovic přišel v létě 2016 a od té doby je jim věrný. Jeden z pilířů týmu s jistým místem v základní sestavě.

Zatímco defenziva spadá hlavně na bedra Kučery, štěchovická ofenziva se opírá o stejně starého záložníka Ladislava Volešáka (na foto), který sem zamířil o rok později, protože tady dokázal skloubit fotbal se svým podnikáním. Svojí vyhlášenou brilantní kopací technikou strašil dlouhá léta obrany a gólmany v nejvyšší soutěži, nyní straší už třetí sezonu ty třetiligové. Za předchozí dva soutěžní ročníky nasázel v ČFL 19 gólů, spoustu dalších jich pak připravil.


(foto: fotbalstechovice.cz)