Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Divoká voda na Lipně svědčila během MČR Fišerové, Vojtové, Lhotovi či Tunkovi

Svátek vodního slalomu byl k vidění na Lipně, kam se sjela republiková elita. Titul národní mistryně obhájila v kategorii C1 Tereza Fišerová a mezi muži nečekaně triumfoval Matyáš Lhota. V nejvyrovnanější kategorii K1 zvítězil Ondřej Tunka o 18 setin před Jiřím Prskavcem a ženám kralovala Veronika Vojtová.

Kanoistka Tereza Fišerová
zdroj: ČT4 autor: ČTK/Pavlíček Luboš

Předloňský mistr světa Tunka vyhrál i s dotekem jedné z branek. Chybu udělal také vedoucí závodník Světového poháru Prskavec, zatímco bronzový Vít Přindiš zajel čistě, ale pomaleji.

"Určitě mi to zlepšilo náladu po nevydařeném začátku sezony. Měl jsem dlouhou dobu bez závodů, takže jsem se mohl pořádně připravit na tento," uvedl Tunka, který se letos neprobojoval do reprezentace.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězná jízda Tunky ve finále MČR v kategorii K1

Vojtová zvítězila o téměř dvě vteřiny před Kateřinou Kudějovou, obhájkyně titulu Barbora Valíková dojela pátá. "Vypadá to, že forma graduje. Měla jsem teď závodní pauzu, takže jsem byla trochu nervózní, ale vypadá to, že zatím to jde dobře," konstatovala Vojtová.

Těsně pod stupni vítězů skončila úřadující seniorská mistryně Evropy a světová šampionka do 23 let Amálie Hilgertová.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězná jízda a ohlas Vojtové ve finále MČR v kategorii K1

Jednoznačné bylo i prvenství talentovaného kanoisty Lhoty, přestože vstupoval do finále z posledního místa. Další medaile za ním získali Jan Větrovský a Lukáš Rohan.

"Občas to tak bývá, že se z posledního kvalifikačního místa podaří vyšvihnout na první, a já jsem rád, že se mi to dnes povedlo. Je to taková náplast za to, že se mi sezona až tak nepovedla a nepodařilo se mi kvalifikovat do reprezentace," řekl Lhota.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězná jízda a ohlas Lhoty ve finále MČR v kategorii C1

Všestranná Fišerová obhájila titul, protože na Lipně předvedla dvě suverénní jízdy. Druhá Jana Matulková byla o více než pět sekund pomalejší.

"Jsem neskutečně šťastná, protože obhájit je vždy těžší než vyhrát poprvé. Jsem na to obzvlášť pyšná. Předvedla jsem dobré jízdy a jela jsem z prvního místa v semifinále a pak i ve finále," prohlásila Fišerová.

V neděli na Lipně vyvrcholí posledním letošním závodem Český pohár.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězná jízda a ohlas Fišerové ve finále MČR v kategorii C1
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články