Celník si tři roky přivydělával prodejem zabavených falešných telefonů určených k likvidaci

Více než dvě desítky falzifikátů značkových mobilních telefonů neodevzdal k likvidaci podle Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) pracovník celního úřadu v pražské Ruzyni. Několik přístrojů dokonce prodal. Příslušník Celní správy byl proto obviněn ze zneužití pravomoci úřední osoby, za což mu v případě prokázání viny hrozí až pět let vězení. O případu v sobotu informovala mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Celní správa (ilustrační foto)

Celní správa (ilustrační foto) | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Obviněný celník byl člen komise, která dohlíží na likvidaci zabavených věcí. Od roku 2015 do loňska podle vyšetřovatelů neodevzdal k likvidaci přes 20 kusů falzifikátů mobilů značky iPhone a několik jich přímo uvedl do prodeje.

„Vzhledem k tomu, že vyšetřovatelé stále na případu pracují, bude se tento počet s největší pravděpodobností navyšovat,“ uvedla Nguyenová. Kriminalisté proto ještě nevyčíslili ani vzniklou škodu.

Případ odhalilo Generálním ředitelství cel ČR při vnitřní kontrole. „Celní správa ČR s námi po celou dobu aktivně spolupracuje,“ dodala mluvčí GIBS.

Generální inspekce bezpečnostních sborů vyšetřuje trestné činy, jejichž pachateli jsou policisté, celníci, příslušníci Vězeňské služby, příslušníci inspekce či zaměstnanci těchto útvarů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme