Po roční pauze a zdravotních problémech se překážkář Svoboda vrátil na dráhu. Běh na 110 metrů vyhrál

Překážkář Petr Svoboda se po více než roční přestávce vrátil na atletickou dráhu a při druhém kole extraligy v Praze na Julisce vyhrál běh na 110 metrů překážek v čase 14,03 sekundy. Čtyřiatřicetiletý halový mistr Evropy z roku 2011 se tak znovu pokouší oživit závodní kariéru, kterou poznamenaly vleklé zdravotní problémy. Soutěž mužů vyhrála Dukla Praha, mezi ženami triumfovaly atletky USK Praha.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Svoboda (vpravo)

Petr Svoboda (vpravo) | Foto: John Sibley | Zdroj: Reuters

„Doběhnout bez bolesti, to je pro mě malý zázrak, ale z toho výkonu jsem smutný,“ řekl v cíli překážkář, který drží český rekord 13,27.

„Ale trénuji teprve pět týdnů a budu dál závodit,“ slíbil Svoboda po prvním letošním startu. Zraněná achillovka, kvůli níž poprvé oznámil ukončení kariéry už v roce 2013, mu to prý umožní.

Barbora Špotáková vyhrála při neúčasti Nikoly Ogrodníkové snadno soutěž oštěpařek výkonem 62,05 m. „Bylo to z plného tréninku, takže jsem dobře připravená na finále Diamantové ligy v Curychu. Věřím, že tam něco přidám, aby mi to zvedlo náladu před mistrovstvím světa,“ řekla oštěpařka, která bude v Dauhá bojovat o čtvrté světové zlato.

Oba sprinty vyhrál Slovák Ján Volko, na dvoustovce se zlepšil na 20,60 a porazil Pavla Masláka. Dvojité vítězství slavila také sprinterka Nikola Bendová, na stovce předstihla Kláru Seidlovou až podle cílové fotografie.

Filip Sasínek vyhrál vedle své hlavní patnáctistovky i běh na 5000 m. Diskař Tomáš Voňavka si posledním pokusem vytvořil osobní rekord 63,53 m a vyhoupl se do čela domácích tabulek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme