InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Omyl z krajské soutěže napraven. Milevské hasičky dostaly dodatečně stříbrné medaile

MILEVSKO - Ani letos nechyběla při milevském posvícení okresní pohárová soutěž hasičů. A měla tentokrát kuriozní úvod. Na slavnostní nástup se dostavil starosta krajského sdružení dobrovolných hasičů Jiří Žižka, aby dodatečně předal milevským hasičkám stříbrné medaile z krajské soutěže v požárním sportu, která proběhla v červnu v Táboře. Tehdy totiž došlo při vyhlašování vítězů k politováníhodnému omylu a místo hasiček Milevska byly stříbrné medaile předány hasičkám Borovan na Budějovicku.

 

"My jsme věděly, že jsme skončily druhé. Ale při vyhlašování výsledků nás ohlásili na čtvrtém místě a medaile za druhé předali týmu Borovan. Na nástupu jsme se neozvaly, ale když jsme přišly za pořadateli po nástupu, nikdo to už nechtěl řešit," zmínila vedoucí týmu Drahomíra Průchová. "Vedoucí borovanského týmu nám přinesl pohár, ale medaile si borovanské hasičky odvezly," dodala. 

Vedení krajského sdružení je tedy z Borovan vyžádalo a krajský starosta Jiří Žižka je dnes na milevském stadionu s omluvou zavěsil na krk děvčatům, která stříbro skutečně vybojovala. "Musím ocenit, jak se hasičky z Milevska zachovaly. Neházely přilbami, chovaly se korektně," zmínil Jiří Žižka. 

Hasičkám tak měl příležitost osobně pogratulovat i milevský starosta Ivan Radosta. Vyjádřil velkou radost z jejich úspěchu. 

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • T23 

    Reagovat

     

    Škoda, že na těch fotkách není nikdo (kromě starosty) poznat.

    Vloženo 25.8.2019 21:35:24

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace